AMERIKA I SAVEZNICI RASPOREĐUJU VOJSKU U KOMŠILUKU : Po hiljadu vojnika u ove 3 zemlje!
Ilustracija, Foto: Profimedia

invazija

AMERIKA I SAVEZNICI RASPOREĐUJU VOJSKU U KOMŠILUKU : Po hiljadu vojnika u ove 3 zemlje!

SAD i Velika Britanija su među onima koji razmatraju nova raspoređivanja pre invazije, ali nije svih 30 članica NATO voljno, kaže evropski diplomata

Objavljeno:

Sjedinjene Američke Države i nekolicina saveznika su u razgovorima o raspoređivanju još hiljada vojnika u istočnoevropskim zemljama NATO-a pre bilo kakve potencijalne ruske invazije na Ukrajinu, kao znak podrške Kijevu suočenom sa tekućom agresijom Moskve, izjavila su za CNN tri američka zvaničnika upoznata sa diskusijama.

Raspoređivanje, koje bi brojalo oko 1.000 ljudi iz svake zemlje, bilo bi slično prednjim borbenim grupama koje su trenutno stacionirane u baltičkim državama i Poljskoj, rekla su dva zvaničnika odbrane.

Među zemljama koje razmatraju prihvatanje raspoređivanja su Rumunija, Bugarska i Mađarska, rekla su sva tri zvaničnika. Konačne odluke nisu donete, piše CNN.

SAD i Velika Britanija su među onima koji razmatraju nova raspoređivanja pre invazije, ali nije svih 30 članica NATO voljno, kaže evropski diplomata. Stoga su SAD u razgovorima da pošalju dodatne snage na bilateralnoj osnovi ili, kako je to opisao jedan zvaničnik, kao „koaliciju voljnih“.

Bonus video:

00:34

Nastavljena potraga za Matejem Perišem

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.