MSP: Blumberg je objavio "novinarsku patku" usmerenu protiv odnosa Kine i Rusije
Džao Liđijen, Foto: Kineski radio Internacional

PROVOKACIJA

MSP: Blumberg je objavio "novinarsku patku" usmerenu protiv odnosa Kine i Rusije

Takav potez predstavlja vređanje i provokaciju protiv kinesko-ruskih odnosa, ali i zlonamerno ometanje i podrivanje Zimskih olimpijskih igara u Pekingu

Objavljeno:

Izveštaj Blumberga o temama razgovora između lidera Kine i Rusije je "novinarska patka", rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Džao Liđijen.

Takav potez predstavlja vređanje i provokaciju protiv kinesko-ruskih odnosa, ali i zlonamerno ometanje i podrivanje Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, dodao je Džao na jučerašnjoj konferenciji za novinare, piše Kineski radio Internacional.

"Takav trik ne može da obmane međunarodnu zajednicu", kazao je.

Novinar Itar-tasa je u pitanju postavljenom portparolu Džau naveo da je Blumberg nedavno javio da je u razgovoru između lidera Kine i Rusije, kineska strana izrazila nadu da Rusija neće izvršiti invaziju na Ukrajinu tokom ZOI-a u Pekingu. Blumbergov izveštaj su negirali i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije i Ambasada Kine u Rusiji.

"Današnji kinesko-ruski odnosi su zreli, stabilni i čvrsti i elastični. Dve strane održavaju tesne kontakte na svim nivoima. Svi pokušaji namenjeni ometanju razvoja kinesko-ruskih odnosa i podrivanju međusobnog poverenja Kine i Rusije su uzaludni", podvukao je Džao.

"Kao podržavaoci i praktičari olimpijskog duha, mi se uvek protivimo politizaciji sporta, nećemo pasti u zamku pojedinih snaga", rekao je Džao, izražavajući uverenje da će Kina organizovati jednostavne, bezbedne i fantastične Zimske olimpijske igre i da će obezbediti uspešan i ugodan boravak ruskog predsednika Vladimira Putina i lidera drugih zemalja u Pekingu.

(Espreso/CRI)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.