"RUSIJA NEMA NAMERU DA NAPADNE UKRAJINU": Lavrov JASAN nakon sastanka sa BLINKENOM (VIDEO)
Sergej Lavrov, Foto: EPA/Sergei Ilnitsky

oglasio se

"RUSIJA NEMA NAMERU DA NAPADNE UKRAJINU": Lavrov JASAN nakon sastanka sa BLINKENOM (VIDEO)

Prema rečima Lavrova, Rusija ne isključuje da je sva histerija koju je Zapad podigao oko Ukrajine usmerena na to da se prikrije kurs Kijeva

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom u Ženevi da Rusija nikada nije bila pretnja ukrajinskom narodu i da ne namerava da napadne Ukrajinu.

- Ko kome predstavlja pretnju i u šta te pretnje mogu da se pretvore - veliko je pitanje. Rusija nema nameru da napadne Ukrajinu, rekao Lavrov komentarišući navodne pretnje Rusije Kijevu.

Rekao je i da tokom razgovora ponovio zahtev Moskve o neširenju NATO na Istok i dodao da je Blinken obećao da će Amerika izneti svoj stav prema toj obavezi.

On je dodao da su se na sastanku ponovo mogli čuti neki od argumenata SAD u prilog slobode izbora Alijanse.

Prema rečima Lavrova, Rusija ne isključuje da je sva histerija koju je Zapad podigao oko Ukrajine usmerena na to da se prikrije kurs Kijeva u pravcu neispunjavanja obaveza iz kompleksa mera "Minsk 2".

Lavrov je rekao da razmeštanje ruskih vojnih baza u Latinskoj Americi, konkretno u Venecueli i na Kubi, nije bilo tema razgovora, kao i da Blinken nije pokretao pitanje pomoći ODKB Kazahstanu.

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.