ČEŠKI TAJKUN SNIMIO VOŽNJU OD 417 KILOMETARA NA ČAS! Oglasilo se i Ministarstvo saobraćaja (VIDEO)
Saobraćaj, Foto: Printscreen/Youtube/ Radim Passer

divljanje

ČEŠKI TAJKUN SNIMIO VOŽNJU OD 417 KILOMETARA NA ČAS! Oglasilo se i Ministarstvo saobraćaja (VIDEO)

Ministarstvo je napomenulo da zakon takođe zahteva od vozača da "voze samo toliko brzo da je vozilo stalno pod kontrolom"

Objavljeno:

Nemačko ministarstvo saobraćaja (BMDV) je kritikovalo drumsku egzibicijsku vožnju u kojoj je češki tajkun vozio svog Bugatti Chirona javnim autoputem brzinom od 417 km/h i sve snimio.

Video objavljen na internetu ranije ovog meseca prikazuje Radima Pasera kako vozi svoj hipersportski automobil do ekstremnih brzina na delu nemačkog autoputa A2 između Berlina i Hanovera, prenosi Jutarnji.hr.

Ispod videa, Paser je napisao da je sve snimljeno prošle godine na ravnoj deonici od 10 kilometara s tri trake i odličnom vidljivošću duž cele deonice.

"Bezbednost je bila prioritet, tako da su okolnosti morale da budu sigurne", napisao je. Međutim, na delu autoputa gde je vozio odvijao se saobraćaj drugih vozila i nije bio dan već je padao sumrak, kako se vidi na snimku.

Iako još uvek dobar deo nemačke mreže autoputeva nema ograničenja brzine, Ministarstvo saobraćaja je u saopštenju navelo da "je takav svirep način vožnje u redovnom drumskom saobraćaju jednostavno nedopustiv i opasan jer može dovesti do ugrožavanja svih učesnika u saobraćaju".

"Svi učesnici u saobraćaju moraju da se pridržavaju pravila drumskih saobraćajnih propisa", dodaje se, citirajući prvu klauzulu nemačkog zakona o drumskom saobraćaju, koja kaže da se "svako ko učestvuje u saobraćaju mora ponašati tako da nijedna druga osoba ne bude povređena, ugrožena ili ometana više nego što je to neizbežno u datim okolnostima."

Ministarstvo je napomenulo da zakon takođe zahteva od vozača da "voze samo toliko brzo da je vozilo stalno pod kontrolom". Za takve egzibicijske vožnje u redovnom saobraćaju jednostavno nema mesta.

Paser, koji je prema Forbes-u 33. najbogatija osoba u Češkoj s bogatstvom od 6,6 milijardi čeških kruna (308 miliona dolara) napisao je - "Zahvaljujemo Bogu na bezbednosti i dobrim okolnostima, jer smo uspeli postići brzinu od 417 km/h!"

Stranka Zelenih, sada mlađi partner u nemačkoj koalicijskoj vladi, pozvala je na ograničenje brzine od 130 km/h na celoj mreži Autobana u prošlogodišnjoj predizbornoj kampanji, kao deo napora da se smanji emisija CO2. Međutim, ta ideja je odbačena tokom razgovora o formiranju nove vlade.

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.