SEVERNA KOREJA POTVRDILA USPEŠNO TESTIRANJE RAKETNOG SISTEMA
Raketa, Foto: Profimedia

PALJBA

SEVERNA KOREJA POTVRDILA USPEŠNO TESTIRANJE RAKETNOG SISTEMA

Izveštaj KCNA je usledio dan nakon što je vojska Južne Koreje saopštila da je Severna Koreja lansirala dve balističke rakete kratkog dometa s aerodroma u glavnom gradu Pjongjangu

Objavljeno:

Severna Koreja je preko državnih medija potvrdila da je danas lansirala taktičke navođene rakete kratkog dometa.

U izveštaju državne agencije KCNA se kaže da je reč o poslednjem u nizu raketnih testova koji su ukazali na razvoj severnokorejskog raketnog programa, prenosi Rojters.

Izveštaj KCNA je usledio dan nakon što je vojska Južne Koreje saopštila da je Severna Koreja lansirala dve balističke rakete kratkog dometa s aerodroma u glavnom gradu Pjongjangu.

Severna Koreja
foto: Profimedia

Agencija KCNA je izvestila i da je severnokorejska Akademija odbrambenih nauka izvela testiranje taktičkih navođenih raketnih projektila kratkog dometa sa zapada zemlje i potvrdila da je precizno pogođena meta na jednom ostrvu nadomak istočne obale Severne Koreje.

„Probna raketna paljba je imala za cilj posebnu procenu taktičkih sposobnosti navođene rakete i preciznost tog raketnog sistema (kratkog dometa)“, navodi se u zvanicnom saopštenju koje je prenela KCNA.

Severnokorejske vlasti su saopštile da su testiranjem rakete kratkog dometa „potvrđene preciznost, pouzdanost i efikasnost ovog sistema naoružanja koji je u fazi proizvodnje“.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.