SEVERNA KOREJA ISPALILA JOŠ NAJMANJE 2 RAKETE! Treći test lansiranja balističkih projektila od Nove godine
Raketa, Foto: Prinstcreen/Tviter

TENZIJE RASTU

SEVERNA KOREJA ISPALILA JOŠ NAJMANJE 2 RAKETE! Treći test lansiranja balističkih projektila od Nove godine

Projektili su najverovatnije pali u more kod japanske eksluzivne ekonomske zone

Objavljeno:

Severna Koreja ispalila je danas najmanje dve balističke rakete.

Ovi navodi dolaze posle prvobitnih informacija da je Pjongjang testirao jedan projektil, treći put od početka godine.

Južnokorejska vojska navela je da je detektovala dve balističke rakete kratkog dometa, ispaljene istočno od provincije Pjongan, sa zapadne obale Severne Koreje nedaleko od granice sa Kinom.

Projektili su najverovatnije pali u more kod japanske eksluzivne ekonomske zone, prenela je televizija NHK pozivajući se na neimenovanog zvaničnika japanskog ministarstva odbrane, prenosi Rojters.

“Akcije Severne Koreje uključujući ponovno ispaljivanje balističkih raketa, predstavljaju pretnju za bezbednost naše države i regiona, i važno su pitanje za celokupnu međunarodnu bezbednost”, rekao je zvaničnik japanske vlade Hirokazu Macuno na konferenciji za medije. Dve rakete letele su oko 430 kilometara do maksimalne visine od 36 kilometara, navela je južnokorejska vojska i dodala da će pratiti razvoj situacije uz zadržanje vojne gotovosti.

U Seulu je tim povodom održana hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojem je izraženo “žaljenje” zbog najnovijeg raketnog testa Severne Koreje, saopšteno je iz predsedništva. Ovo je treći test lansiranja balističkih projektila koji je sproveo Pjongjang od Nove godine.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.