SEVERNA KOREJA ISPLALILA DVE NOVE RAKETE! Već 4. put ih TESTIRAJU
Rakete, Foto: Printscreen Youtube / Телеканал Звезда

paljba

SEVERNA KOREJA ISPLALILA DVE NOVE RAKETE! Već 4. put ih TESTIRAJU

Ispaljene rakete su prešle oko 380 km do maksimalne visine od 42 km, navodi se u saopštenju JCS-a

Objavljeno:

Severna Koreja je danas ispalila dve rakete za koje se sumnja da su balističke rakete kratkog dometa (SRBM) sa aerodroma u Pjongjangu.

To je, kako je ocenjeno, četvrti test ovog meseca, u sklopu nastojanja Pjongjanga da demonstrira sve veći raketni arsenal, ocenjuje agencija Rojters.

I Japan je izvestio o lansiranju, a glavni sekretar kabineta Hirokazu Macuno je najnovije akcije Pjongjanga osudio kao pretnju miru i bezbednosti.

1 / 3 Foto: Twitter printscreen

"Danas su ispaljene dve rakete SRBM istočno od aerodroma Sunan u Pjongjangu", navodi se u saopštenju Južnokorejskog združenog štaba (JCS).

Ispaljene rakete su prešle oko 380 km do maksimalne visine od 42 km, navodi se u saopštenju JCS-a.

Japanski ministar odbrane Nobuo Kiši je izjavio da su projektili sleteli u okean u blizini istočne obale Severne Koreje. Kiši je rekao novinarima da kontinuirano lansiranje severnokorejskih balističkih projektila predstavlja ozbiljan problem za međunarodnu zajednicu, uključujući Japan.

Indo-pacifičcka komanda američke vojske je saopštila da lansiranje ne predstavlja neposrednu pretnju Sjedinjenim Državama ili njihovim saveznicima, ali da ”ova lansiranja projektila naglašavaju destabilizujući uticaj programa nelegalnog naoružanja".

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.