POGOĐENA ŠKOLA U BAGDADU! Meta je bila AMERIČKA AMBASADA
Rakete, Foto: Twitter printscreen

užasno

POGOĐENA ŠKOLA U BAGDADU! Meta je bila AMERIČKA AMBASADA

U saopštenju iračke vojske navodi se da su devojka i žena povređene u napadu, kao i da su rakete lansirane iz naselja Dora u Bagdadu

Objavljeno:

Najmanje četiri rakete ciljale su američku ambasadu u jako utvrđenoj "zelenoj zoni" Bagdada, saopštila su danas dva neimenovana iračka bezbednosna zvaničnika.

Zvaničnici su saopštili da su tri projektila pala unutar perimetra američke ambasade, a da je jedan od njih pogodio školu koja se nalazi u obližnjem stambenom kompleksu, prenosi agencija AP.

Kako navodi američka agencija, zvaničnici su govorili pod uslovom da ostanu anonimni, jer nisu bili ovlašćeni da razgovaraju sa medijima.

U saopštenju iračke vojske navodi se da su devojka i žena povređene u napadu, kao i da su rakete lansirane iz naselja Dora u Bagdadu.

Svedoci događaja su rekli da su čuli odbrambeni sistem ambasade C-RAM koji bi trebalo da otkrije i uništi tokom napada dolazeće rakete, artiljerijske i minobacacke granate.

Kako navodi AP u izveštaju, ovo je najnoviji u nizu napada raketama i dronovima od početka godine, a usmereni su na američko prisustvo u Iraku.

Prošlog četvrtka serija napada bila je usmerena na američke trupe u Iraku i Siriji.

Rakete su pogodile iračku vojnu bazu u kojoj su bile smeštene američke trupe u zapadnoj provinciji Anbar i glavnom gradu, navodi AP.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.