PREMINULA LEGENDARNA PEVAČICA, TUGA!
Ronnie Spector, Foto: Profimedia

SUZE DO NEBA

PREMINULA LEGENDARNA PEVAČICA, TUGA!

Spector, rođena kao Veronika Benet, udružila se sa svojom starijom sestrom Estel i rođakom Nedrom Tali da bi osnovala Ronettes 1957.

Objavljeno:

Pevačica Ronnie Spector, čiji je snažan glas zaslužan za nezaboravne hitove s početka 1960-ih, uključujući "Be Mi Babi", "Babi, I Love Iou" i "Valking in the Rain", preminula je u sredu nakon kratke borbe sa rakom u tom uzrastu. od 78 godina.

Spektor, rođena kao Veronika Benet, udružila se sa svojom starijom sestrom Estel i rođakom Nedrom Tali da bi osnovala Ronettes 1957. One su postale jedna od tri najizdržljivije grupe u takozvanoj eri devojačkih grupa, simbol je umetničke i lične izdržljivosti.

Bila je sa svojom porodicom iu naručju svog muža Džonatana“, navodi se u saopštenju njene porodice. Ronnie je živela svoj život sa sjajem u očima, hrabrim stavom, čudnim smislom za humor i osmehom na licu. Bila je ispunjena ljubavlju i zahvalnošću. Njen radosni zvuk, razigrana priroda i magično prisustvo ostaće u svakome ko je znao , čuo ili video."

Budući Ronnie Spector je rano postigla svoj najveći komercijalni uspeh, kada je Phil Spector potpisao ugovor sa grupom 1963. Odmah su se zaljubili jedno u drugo.

"Bila sam jako zaljubljena. Ta energija mi se vraća svaki put: kada pevam 'Be my baby', mislim na nas u studiju", rekla je Ronnie u intervjuu 2013. godine.

Pesma, koja je zauzela 2. mesto na Billboard Hot 100 u oktobru 1963. godine, dobila je drugi život kada ju je Martin Skorseze uključio u kriminalnu dramu Mean Streets iz 1973. godine.

Udala se za Fila Spektora 1968.

Nekoliko meseci kasnije, on je objavio da se delimično povlači.

„Nisam znala da ću morati da se povučem sa njim“, rekla je Roni kasnije za Tajms. „Da sam znala da neću da pevam, ne bih se udala za njega. Posle četiri godine prinudne izolacije i porodičnog zlostavljanja, razvela se od Spectora 1972. godine.

Ronnie Spector je bio prijatelj i inspiracija umetnicima uključujući Džona Lenona, Dejvida Bouvija, Brusa Springstina, Ejmi Vajnhaus i Bilija Džoela - koji je za nju napisao "Reci zbogom Holivudu" - a njena harizma je bila legendarna. "Prvi put sam otišao u raj kada sam se probudio sa Roni (kasnije Spector!) Benettom koji je spavao sa osmehom na licu. Bili smo deca. Nije moglo biti bolje od toga", napisao je Kit Ričards o njihovoj vezi sredinom. -1960. u memoarima.

Rolling Stone je upisao Ronettes u Rokenrol kuću slavnih 2007. Rođena 10. avgusta 1943. Veronika Ivet Benet je odrasla u kvartu Vašington Hajts na Menhetnu kao dete oca Irca Amerikanca i majke napola crnkinje, polu Indijke.

(Espreso/Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.