NAJNOVIJE CRNE VESTI: Umrla GLUMICA, TUGA!
Glorija Pijedimonte, Foto: Printscreen/Youtube/MusicaViva

tuga!

NAJNOVIJE CRNE VESTI: Umrla GLUMICA, TUGA!

Poslednjih godina umetnica se posvetila figurativnoj umetnosti, stvorivši nekoliko platna, koja su takođe bila predmet izložbi

Objavljeno:

Glorija Pijedimonte, nezaboravna „Guapa” emisije „Diskoring”, umrla je u bolnici u Mantovi. Glumica i pevačica imala je 66 godina i hospitalizovana je zbog komplikacija povezanih sa kovidom. Njen sin Đovani Pijedimonte poreneo je vest o njenoj smrti. Borila se do kraja. Otišla je bezbolno i sa velikim dostojanstvom“, rekao je on.

Rođena u Mantovi 27. maja 1955. godine, Pijedimonte je vrlo mlada stigla u Rim da radi u filmskoj industriji. Njen život se, međutim, promenio kada ju je Đani Bonkompanji primetio i koji je odlučio da iskoristi njen imidž u tematskoj pesmi "Discoring", popularnoj nedeljnoj popodnevnoj muzičkoj emisiji iz 1978. godine. Glorija se kretala u ritmu dela „Baila Guapa” Bus Connection-a, dok ju je tokom pesme Bonkompanji bodrio.

U to vreme, umetnica je takođe glumila u pozorištu pored Erminija Makarija i Silve Koscine. Iste godine snimila je dva singla za Durium: "Ping pong space" disko žanra i "Uno" autora Andrea Lo Vekija, koji je takođe postigla dobar uspeh u inostranstvu. Godine 1979. izašao je njen prvi film gde je tumačila ulogu "Baile Guape".tuga-preminula-slavna-glumica-glorija-piedimonte

Poslednjih godina umetnica se posvetila figurativnoj umetnosti, stvorivši nekoliko platna, koja su takođe bila predmet izložbi.

Neka počiva u miru.

Bonus video:

04:15

BRZE VESTI 07.01.2022. 12.55

(Espreso/tgcom24.mediaset.it)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.