"RUSI, DOBIĆETE ŠUT IZMEĐU NOGU, BILI STE KAO SERIJSKI SILOVATELJI": Poljski političar se OBRUŠIO na Lavrova!
Sergej Lavrov, Foto: EPA/Sergei Ilnitsky

napad

"RUSI, DOBIĆETE ŠUT IZMEĐU NOGU, BILI STE KAO SERIJSKI SILOVATELJI": Poljski političar se OBRUŠIO na Lavrova!

NATO je postao čisto geopolitički projekat koji ima za cilj preuzimanje teritorija koje su ostale siročići raspadom Organizacije Varšavskog ugovora i Sovjetskog Saveza

Objavljeno:

Poslanik Evropskog parlamenta Radoslav Sikorski napao je na Tviteru ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova i uporedio Rusiju sa "serijskim silovateljima".

Sikorski je reagovao na komentar Lavrova koji je rekao da je "NATO geopolitički projekat kolonizacije posle raspada Sovjetskog Saveza".

- NATO je postao čisto geopolitički projekat koji ima za cilj preuzimanje teritorija koje su ostale siročići raspadom Organizacije Varšavskog ugovora i Sovjetskog Saveza - rekao je Lavrov.

Ubrzo je stigao odgovor Sikorskog, inače člana Evropskog parlamenta i poljskog političara, koji je, kako je napisao, dao komentar na "jeziku koji Rusija razume".

1 / 3 Foto: Profimedia

- Nismo ostali siročići zbog vas jer vi niste bili naš otac. Više kao serijski silovatelj. Zbog čega niste nedostajali. A ako pokušate ponovo, dobićete šut između nogu - napisao je u odgovoru na Tviteru političar.

Radoslav Radek Sikorski je poljski političar i novinar koji je poslanik Evropskog parlamenta. Bio je maršal Sejma (predsedavajući Donjeg doma poljskog parlamenta) od 2014. do 2015. i ministar spoljnih poslova u kabinetu Donalda Tuska između 2007. i 2014.

Prethodno je bio zamenik ministra nacionalne odbrane (1992), zamenik ministra spoljnih poslova (1998-2002) i ministar nacionalne odbrane (2005–2007).

Pre toga radio je kao novinar, 1986. godine bio je ratni dopisnik iz Avganistana, a 1989. je izveštavao o sukobu u Angoli.

Bonus video:

00:55

Prvi snimci sa mesta udesa u Zablaću kod Čačka

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.