NOVA PRAVILA ZA TURISTE NA BAHAMIMA: Dozvoljen je i brzi test
Ilustracija, Foto: Profimedia

putovanje u vreme pandemije

NOVA PRAVILA ZA TURISTE NA BAHAMIMA: Dozvoljen je i brzi test

Na svim ostrvima koja pripadaju Bahamima zahteva se i nošenje zaštitnih maski u većini javnih objekata

Objavljeno:

Potpuno vakcinisani turisti koji putuju na Bahame sada imaju drugačiju opciju za testiranje na korona virus pre polaska.

Ranije je najavljeno da će počev od 7. januara ove godine biti obavezno da putnici dostave negativan rezultat PCR testa. Međutim, Ministarstvo turizma Bahama protekle sedmice objavilo je da će posetiocima biti dozvoljeno da prilože takozvani brzi test.

Bilo koji od ova dva testa turisti moraju da urade u roku od 72 sata pre polaska.

Putnici koji budu boravili na Bahamima duže od 48 sati takođe će biti u obavezi da urade još jedan brzi antigenski test, i to drugog dana boravka. Ranije su putnici imali obavezu da drugi test rade nakon petog dana boravka ili kasnije, ali i još jedan test 72 sata pre povratka.

Za sve nevakcinisane putnike koji su stariji od 12 godina zahteva se PCR test, dok deca uzrasta od dve do 11 godina mogu imati ili PCR ili brzi test. Putnici mlađi od dve godine su izuzeti od testiranja.

Osim dostavljanja testa, posetioci Bahama moraju da pribave i putnu zdravstvenu vizu, navodi Travelandleisure. Takođe je potrebno da imaju i zdravstveno osiguranje za kovid-19. Cena ovih viza varira u odnosu na dužinu boravka i status vakcinacije.

Zvaničnici Vlade naveli su da obrada prijave za vizu može da traje do 48 časova, pa je potrebno planirati putovanje u skladu sa time.

Na svim ostrvima koja pripadaju Bahamima zahteva se i nošenje zaštitnih maski u većini javnih objekata. Što se plaža tiče, nije neophodno nositi maske, ali je zato neophodno poštovati fizičku distancu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.