DOĆI ĆE DO CUNAMIJA ZBOG MEŠANJA DELTE I OMIKRONA: SZO dala prognozu, nije dobra uopšte
Ilustracija, Foto: EPA/SALVATORE DI NOLFI

AUUU

DOĆI ĆE DO CUNAMIJA ZBOG MEŠANJA DELTE I OMIKRONA: SZO dala prognozu, nije dobra uopšte

Tedros Adhanom Gebrejesus rekao je da su delta i omikron dvostruka pretnja

Objavljeno:

Istovremena cirkulacija delta i omikron varijanti korona virusa vodi "cunamiju slučajeva", rekao je generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus, a prenosi Rojters.

Tedros Adhanom Gebrejesus rekao je da su delta i omikron dvostruka pretnja koja dovodi do negativnih rekorda u broju slučajeva, što dovodi do porasta broja hospitalizovanih i umrlih.

Tedros je ponovio poziv zemljama da pravednije raspodele vakcine i upozorio da bi naglasak na buster dozama u bogatijim zemljama mogao ostaviti siromašne nacije bez cepiva.

Kazao je da SZO vodi kampanju da svaka zemlja postigne cilj od 70 odsto vakcinacije stanovništva do sredine 2022. godine, što bi pomoglo da se okonča akutna faza pandemije.

U novogodišnjoj noći biće obeležena druga godišnjica od kada je Kina upozorila SZO na 27 slučajeva "virusne upale pluća" nepoznatog porekla u gradu Vuhanu.

Od tada je prijavljeno da je više od 281 miliona ljudi širom sveta zaraženo novim koronavirusom, a više od pet miliona je umrlo, prema podacima Rojtersa.

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.