VIŠE OD 200 POLICAJACA UPALO U POSLEDNJI OPOZICIONI MEDIJ U HONGKONGU: Uhapšeno 6 osoba i zaplenjen materijal!
Ilustracija, Foto: Profimedia

STEND NJUZ

VIŠE OD 200 POLICAJACA UPALO U POSLEDNJI OPOZICIONI MEDIJ U HONGKONGU: Uhapšeno 6 osoba i zaplenjen materijal!

Najnoviji upad kineske policije izaziva zabrinutost za medijske slobode u bivšoj britanskoj koloniji koja se vratila pod kinesku vlast 1997. godine

Objavljeno:

Više od 200 pripadnika policije Hongkonga upalo je danas u kancelarije onlajn opozicionog medija Stend Njuz i uhapsili su šest osoba, uključujući uredništvo i upravu zbog sumnje da su objavljivali "buntovničke sadržaje i publikacije".

Stend Njuz je osnovan 2014. godine kao neprofitna organizacija i najistaknutiji je i jedini preostali opozicioni medij u Hongkongu, nakon što je tokom istrage o nacionalnoj bezbednosti ranije ove godine zatvoren kultni tabloid Epl dejli, a vlasnik, tajkun Džimi Lai, odveden u zatvor, prenosi Rojters.

Najnoviji upad kineske policije izaziva zabrinutost za medijske slobode u bivšoj britanskoj koloniji koja se vratila pod kinesku vlast 1997. godine, uz obećanje Pekinga da će štiti širok spektar individualnih prava.

Policija je u saopštenju navela da je postupala po nalogu kojim je ovlašćena da "pretrese i zapleni relevantne novinarske materijale".

- Za tu akciju je angažovano više od 200 uniformisanih i policajaca u civilu - navodi se u saopštenju.

Bonus video:

02:32

Svratite u Bar na kaficu! Očekuje vas prava zabava

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.