MLADA TURKINJA UHAPŠENA! Razlog je TUŽAN (FOTO/VIDEO)
Merve Taškin, Foto: Printscreen/Instagram/tasskinmerve

hapšenje

MLADA TURKINJA UHAPŠENA! Razlog je TUŽAN (FOTO/VIDEO)

Mlada Turkinja posetila je Amsterdam za svoj rođendan u januaru ove godine i tamo se slikala u Muzeju seksa, jednoj od turističkih atrakcija tog holandskog grada

Objavljeno: 11:18h

Turska influenserka Merve Taškin (23) osuđena je na pet meseci uslovne kazne zbog toga što se slikala u Muzeju seksa u Amsterdamu. Ona je pozirala ispred ogromne figure penisa i kao prostitutka. Te fotografije, koje je postavila na Instagram, turske vlasti ocenile su kao nepristojne i pokrenule su sudski postupak protiv influenserke.

Mlada Turkinja posetila je Amsterdam za svoj rođendan u januaru ove godine i tamo se slikala u Muzeju seksa, jednoj od turističkih atrakcija tog holandskog grada. Napravila je fotografiju pored statue ogromnog penisa, kao i iza stakla napravljenog da izgleda kao jedan od izloga u kojem stoje prostitutke u čuvenoj četvrti crvenih fenjera. Te fotografije postavila je na Instagram, na kojem je prati čak 571.000 ljudi.

Njen provokativni snimak možete pogledati OVDE.

Tri meseca kasnije, u aprilu, Taškinova je uhapšena u turskom gradu Čanakale, i to pod optužbom za nepristojnost, koja u toj zemlji nosi maksimalnu kaznu od tri godine zatvora. Istog trenutka "nepristojne" fotografije su joj skinute sa popularne društvene mreže kako ne bi dalje širile nemoral.

Influenserka je prvo bila osuđena na šest meseci zatvora, a posle žalbe kazna joj je smanjena na pet meseci robije. Nakon što su njeni advokati uložili još jednu žalbu, sud je u petak Taškinovu osudio na pet meseci uslovne kazne.

- Moji advokati su na sudu rekli da moje objave na Instagramu predstavljaju slobodu izražavanja, te da istraga protiv mene pokazuje koliko Turska zaostaje za ostatkom sveta - kazala je Taškinova.

Bar nije zatvor

Ona je dodala da sud nije bio saglasan sa njenim braniocima, te da zbog toga optužbe protiv nje nisu odbačene. Osuđena je na uslovnu kaznu, kojom je, ipak, zadovoljna jer ne mora da ide u zatvor.

Bonus video:

02:32

Svratite u Bar na kaficu! Očekuje vas prava zabava

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.