Rusija osudila bacanje zapaljive naprave na svoj konzulat u Ukrajini
Rusija, Foto: Profimedia

oglasili se

Rusija osudila bacanje zapaljive naprave na svoj konzulat u Ukrajini

Ministarstvo je navelo da u incidentu nije bilo povređenih

Objavljeno:

Rusija je osudila danas napad zapaljivom napravom na njen konzulat u Lavovu na zapadu Ukrajine, u incidentu u kome nije bilo nastradalih ali se dogadja u jeku visokih tenzija izmedju Moskve i Kijeva. Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da se jutros u 2.30 dogodio "teroristički napad" na generalni konzulat Rusije u Lavovu, kada je neidentifikovana osoba na ulaz u zgradu bacila flašu sa zapaljivom tečnošću koja se zapalila.

Ministarstvo je navelo da u incidentu nije bilo povređenih.

Policija Lavova je navela da je zapaljiva naprava bačena na ogradu oko konzulata i da nije oštećena zgrada, kao i da su pokrenuli istragu za "huliganizam".

"Taj skandalozni i neprihvatljiv čin je posledica jačanja u Ukrajini rusofobne histerije i podsticanja na mržnju i neprijteljstvo prema Rusiji", navelo je rusko ministarstvo.

Moskva je dodala da je predstavnik Kijeva pozvan u rusko ministarstvo spoljnih poslova gde mu je upućen snažan protest i zatraženo od Ukrajine da osigura bezbednost ruskog diplomatskog osoblja.

Incident se dogodio u jeku tenzija izmedju Ukrajine i Rusije koju zapad otpužuje da gomila trupe na ukrajinskoj teritoriji sa mogućom namerom vojne invazije. Kremlj odbacuje da ima bilo kakvu ratobornu nameru.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.