NI KRALJICA NE PUTUJE ZA BOŽIĆ! Ostaće u dvorcu tokom praznika, a evo da li će je posetiti PORODICA
Kraljica Elizabeta II, Foto: EPA/WILL OLIVER

OGLASILA SE

NI KRALJICA NE PUTUJE ZA BOŽIĆ! Ostaće u dvorcu tokom praznika, a evo da li će je posetiti PORODICA

Ovo je kraljičin prvi Božić od smrti njenog supruga, princa Filipa u aprilu

Objavljeno:

Kraljica Elizabeta II odlučila je da Božić ne provede u Sandringemu u istočnoj Engleskoj usled zabrinutosti zbog omikron varijante, koja se brzo širi.

Palata je u ponedeljak saopštila da će 95-godišnja kraljica provesti praznike u dvorcu Vindzor, zapadno od Londona, gde je i bila tokom najvećeg dela pandemije.

- Odluka je bila lična i doneta je nakon pažljivog razmatranja situacije - rekao je izvor agenciji Rojters.

Očekuje se da će je drugi članovi kraljevske porodice posetiti u Vindzoru tokom prazničnog perioda, kao i da će se poštovati sve mere.

1 / 5 Foto: Profimedia

Takođe, prošle nedelje je kraljica Elizabeta otkazala predbožićni ručak sa svojom porodicom iz predostrožnosti, u trenutku kada broj slučajeva kovida 19 raste u Velikoj Britaniji.

- Iako postoji žaljenje zbog otkazivanja, postoji uverenje da je to prava odluka za sve - naveo je isti izvor.

Godinama su članovi britanske kraljevske porodice provodili praznike u Sandringemu, a mase su se okupljale kako bi ih gledale dok idu u lokalnu crkvu na Božić.

Kraljica je prekinula sa putovanjima i poslom nakon što je u oktobru provela noć u bolnici, a doktori su joj rekli da mora da odmara. Ona je otada obavljala neke obaveze, uključujući virtuelne sastanke sa diplomatama i nedeljne razgovore sa premijerom.

Ovo je kraljičin prvi Božić od smrti njenog supruga, princa Filipa u aprilu. Par je poslednji Božić proveo zajedno u dvorcu Vindzor.

Glavni medicinski zvaničnik Engleske je upozorio ljude da se, uoči Božića, ne mešaju sa drugima osim ako ne moraju, nakon što Britanija beleži rekordne brojeve slučajeva korona virusa od početka pandemije.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.