RASTU TENZIJE IZMEĐU FRANCUSKE I BRITANIJE! Makron izvređao Džonsona
Džonson i Makron, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

RASTU TENZIJE IZMEĐU FRANCUSKE I BRITANIJE! Makron izvređao Džonsona

Makron se požalio na Džonsonovo ponašanje nakon što su čelnici razgovarali telefonom nakon potonuća čamca za izbeglice prošle srede u kanalu Lamanš

Objavljeno: 09:33h

Francuski predsednik Emanuel Makron nazvao je premijera Velike Britanije Borisa Džonsona klovnom u jednom od svojih privatnih razgovora.

To prenosi francuski časopis Le Canard enchaine.

Makron se požalio na Džonsonovo ponašanje nakon što su čelnici razgovarali telefonom nakon potonuća čamca za izbeglice prošle srede u kanalu Lamanš.

Francuski predsednik bio je ljut jer je Džonson na Tviteru objavio pismo u kojem je izneo plan od pet tačaka za rešavanje pitanja prelaska kanala.

"Imali smo vrlo ozbiljan razgovor pre nekoliko dana. Iznenađen sam neozbiljnim metodama rada. Lideri ne treba da komuniciraju ovako i ne bi trebalo da objavjuju tvitove i pisma koja su privatne prirode", rekao je Makron medijima nakon razgovora s Džonsonom.

Međutim, Le Canard enchaine prenosi kako je predsednik bio još brutalniji u privatnim razgovorima:

"BoDžo sa mnom priča sasvim normalno, razgovaramo kao odrasli ljudi, a onda nam kasnije na vrlo ružan način zadaje probleme. Uvek je isti cirkus".

U nastavku se navodi kako je Makron svojim savetnicima rekao: "Tužno je gledati kako veliku zemlju s kojom smo mogli da uradimo mnogo toga - vodi klovn".

Podsetimo da je francuska ambasadorka u Velikoj Britaniji Silvi Berman za Times Radio rekla kako odnosi između Francuske i Britanije "nisu bili ovako loši još od Vaterloa". Osim toga, Makron je već nekoliko puta javno rekao kako nije oduševljen načinom na koji Džonson vodi državu.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.