"FRANCUSKI TRAMP" ODLUČIO! Ekstremno desničarski političar će se kandidovati na PREDSEDNIČKIM izborima
Erik Zemur, Foto: Profimedia

LIDER STRANKE "VEX POPULI"

"FRANCUSKI TRAMP" ODLUČIO! Ekstremno desničarski političar će se kandidovati na PREDSEDNIČKIM izborima

Zemur se nada se da će uspešno pokrenuti svoju predizbornu kampanju i staviti tačku na brojne kontroverze koje ga prate

Objavljeno:

Francuski politički komentator, novinar i ekstremno desničarski političar, lider stranke Vox Populi Erik Zemur objavio je danas na društvenim mrežama da će se kandidovati na predsedničkim izborima u Francuskoj u aprilu iduće godine.

Zemura su često upoređivali sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom zbog njegove politike protiv establišmenta i sposobnosti da se upečatljivo i oštro obraća javnosti.

Zemur se nada se da će uspešno pokrenuti svoju predizbornu kampanju i staviti tačku na brojne kontroverze koje ga prate, prenosi portal Politiko.

Međutim, nakon brzog porasta popularnosti u anketama, Zemur se suočio sa brojnim preprekama među kojima se ističe odlazak dugogodišnjih saradnika, javni skupovi koji nisu ispunili očekivanja - naprotiv - i nesigurno finansiranje kampanje.

Anketa koju je sproveo portal Politiko pokazuje da bi Zemur na izborima osvojio 14 odsto glasova na predsedničkim izborima, ali da bi njegov rezultat bio lošiji od 24 odsto koliko bi dobio Emanuel Makron i 18 odsto koliko se predviđa da bi mogla da osvoji Marin Le Pen, drugim rečima za drugi krug bi se kvalifikovali Makron i Le Penova.

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.