VIŠE OD 200 MIGRANATA PROBILO GRANICU! 7 osoba ostalo na teritoriji Poljske, ostali vraćeni
Ilustracija, Foto: Profimedia

tenzije

VIŠE OD 200 MIGRANATA PROBILO GRANICU! 7 osoba ostalo na teritoriji Poljske, ostali vraćeni

Migranti su se ponašali agresivno, gađali su kamenjem i motkama snage bezbednosti, a aktivno su ih podržavale beloruske službe

Objavljeno:

Više od 200 ilegalnih imigranata iz Belorusije nasilno je prešlo granicu i ušlo na teritoriju Poljske, saopštila je danas portparolka Poljske granične straže Ana Mihaljska.

Proboj se dogodio sinoć oko 19.00 časova na deonici graničnog odreda u Čeremši, prenele su RIA Novosti.

Da podsetimo, Berlin je odbio zahtev Belorusije da primi 2.000 migranata.

Migranti su se ponašali agresivno, gađali su kamenjem i motkama snage bezbednosti, a aktivno su ih podržavale beloruske službe, dodala je Mihaljska.

- Oko 230 osoba prešlo je na poljsku stranu na udaljenosti od nekoliko metara. Oni su privedeni i vraćeni na graničnu liniju - precizirala je ona i dodala da je sedam osoba ostalo na teritoriji Poljske, a petoro kojima je bila potrebna medicinska pomoć hospitalizovano.

- Bili su iscrpljeni, učestvovali su u napadu na našu granicu. Imaju svakakve ogrebotine. Znamo da im je stanje stabilno. Lekari kažu da će za nekoliko sati moći da izađu iz bolnice - zaključila je Mihaljska.

Prema podacima Granične službe, na teritoriji Belorusije u blizini granice nalazi se nekoliko hiljada migranata koji nameravaju ilegalno da uđu u Evropsku uniju.

Poljska služba je tokom proteklog dana zabeležila 375 pokušaja ilegalnog ulaska, a 56 ljudi će biti proterano iz zemlje.

Bonus video:

12:17

SRBIJA BOGATA PRIRODNIM VREDNOSTIMA: Po ovim principima se određuju biljne vrste za zaštitu, ne radi se samo o pravoj ugroženosti

(Espreso/Telegraf,rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.