AMERIKA PROŠIRILA CRNU LISTU O VERSKIM SLOBODAMA: Još 1 zemlja se našla na NJOJ
Amerika, Foto: EPA/ Tasos Katopodis

ODLUKA

AMERIKA PROŠIRILA CRNU LISTU O VERSKIM SLOBODAMA: Još 1 zemlja se našla na NJOJ

S druge strane Nigerija koja je stavljena na listu prošle godine je ove godine povučena sa nje, navodi se u saopštenju državnog sekretara SAD Entonija Blinkena koji ove nedelje treba da poseti tu zapadnoafričku zemlju

Objavljeno: 17:59h

SAD su objavile danas da su dodale Rusiju na crnu listu "posebno zabrinjavajućih" zemalja po pitanju verskih sloboda.

S druge strane Nigerija koja je stavljena na listu prošle godine je ove godine povučena sa nje, navodi se u saopštenju državnog sekretara SAD Entonija Blinkena koji ove nedelje treba da poseti tu zapadnoafričku zemlju.

Ostale zemlje stavljene na taj spisak zbog toga što su "počinile ili tolerisale flagrantna, sistematska i uporna kršenja verskih sloboda" iste su kao 2020. godine : Saudijska Arabija, Mjanmar, Kina, Severna Koreja, Eritreja, Iran, Pakistan, Tadžikistan i Turkmenistan.

Alžir, Komorska ostrva, Kuba i Nikaragva stavljeni su na listu država "pod nadzorom".

"SAD ne odustaju od svoje preuzete obaveze da će se zalagati za verske slobode za sve i u svakoj zemlji", rekao je Blinken. ; "Na suviše mesta širom sveta i dalje vidimo kako vlade uznemiravaju, hapse, prete, zatvaraju i ubijaju osobe samo zbog njihove želje da žive svoj život u skladu sa svojom verom", dodao je Blinken.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.