TAMARA PREMINULA OD KORONA VIRUSA: Suprug tužio bolnicu kako bi naterao lekare da joj daju IVERMEKTIN!
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

TUGA

TAMARA PREMINULA OD KORONA VIRUSA: Suprug tužio bolnicu kako bi naterao lekare da joj daju IVERMEKTIN!

Tamara je iza sebe ostavila supruga i dvoje dece

Objavljeno:

Tamara Drok (47), nastavnica iz mesta u blizini Palm Biča na Floridi, preminula je u petak od komplikacija izazvanih korona virusom posle 12 nedelja provedenih u bolnici, prenosi Palm Beach Post.

Njen suprug, Rajan Drok, prošlog meseca je tužio bolnicu kako bi naterao doktore da joj daju ivermektin, lek koji se koristi u veterinarskoj medicini za lečenje parazitskih bolesti kod goveda, a koji preporučuju mahom antivakseri uprkos tome što ima malo dokaza o njegovim prednostima.

Okružni sudija Džejms Nut odbacio je Rajanovu tužbu, tvrdeći da bi dopuštanje sudijama da diktiraju lečenje lekarima predstavljalo opasan presedan.

Nakon presude sudije, Rajan Drok je pokušao da postigne dogovor sa bolnicom da njegovu ženu leče ivermektinom. Jedan doktor je pristao da to uradi, ali je porodični advokat rekao da je "doza bila previše mala".

koronavirus
foto: Zorana Jevtić

U intervjuu za Palm Beach Post u ponedeljak, Drok je okrivio bolnicu za smrt supruge Tamare i obećao da će nastaviti sa slučajem.

- Nadam se da će nazvati zakon po njoj, kako niko ne bi morao da prolazi kroz isto - rekao je Drok.

On je dodao da, da je njegova supruga izašla iz bolnice, mogla je da dobije lek.

- Ne znamo da li bi joj lek spasio život, ali mogao je. Možda ne bi uradio ništa, ali mi nastavljamo sa slučajem striktno iz pravne perspektive. Svaka osoba na Floridi ima ustavno pravo da bira šta da radi sa svojim sopstvenim telom - zaključio je suprug preminule Tamare.

Tamara je iza sebe ostavila supruga i dvoje dece.

koronavirus
foto: Zorana Jevtić

Postoji još nekoliko sličnih slučajeva širom SAD u kojima je pokušano da se bolnice nateraju da koriste ivermektin, koji nije odobrila američka Uprava za hranu i lekove (FDA) jer nije pokazao obećavajuće rezultate u pretkliničkim ispitivanjima.

Uprkos tome, u brojnim grupama na društvenim mrežama ivermektin se hvali kao "čudesan lek", a ljudi, uglavnom antivakseri koji ne žele da prime postojeće vakcine protiv korona virusa, bez problema ga uzimaju.

Telegraf je već pisao o Viber grupi u Srbiji u kojoj se piše o ovom leku i dele iskustva članova kojima je "ivermektin pomogao da ozdrave" ili su "pili ovaj lek po šemi" i primetili neobičnu reakciju organizma.

Independent piše da postoje i bezbrojne objave u konzervativnim Fejsbuk grupama i drugim onlajn prostorima u SAD, delimično vođeni pro-Trampovim telemedicinskim servisom koji prodaje recepte za ivermektin, u kojima je ivermektin pozdravljen kao čudotvoran lek i gde se savetuje pratiocima da urade sve što mogu da ga dobiju.

Nastala gužva je stvorila nestašicu pilula ivermektina za ljude, što je navelo neke vernike da pročešljaju veterinarske prodavnice u potrazi za aromatizovanom ivermektinskom pastom koja se koristi za lečenje infekcija parazita kod konja.

U odvojenom slučaju, doktor u Hjustonu, Teksasu, suspendovan je u petak jer je navodno tvitnuo "opasne dezinformacije" o efikasnosti ivermektina protiv kovida-19.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.