LAVROV: Pojavili su se novi izazovi i PRETNJE u oblasti kontrole naoružanja
Sergej Lavrov, Foto: EPA/Sergei Ilnitsky

OGLASIO SE

LAVROV: Pojavili su se novi izazovi i PRETNJE u oblasti kontrole naoružanja

On je pred sastanak kolegijuma ruskog i beloruskog ministarstva spoljnih poslova ocenio da situaciju u ovoj oblasti karakterišu rastuće tenzije, nepredvidivost, zaoštravanje starih i pojava novih izazova

Objavljeno:

U oblasti kontrole naoružanja pojavljuju se novi izazovi i pretnje koje podrivaju stratešku stabilnost, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je pred sastanak kolegijuma ruskog i beloruskog ministarstva spoljnih poslova ocenio da situaciju u ovoj oblasti karakterišu rastuće tenzije, nepredvidivost, zaoštravanje starih i pojava novih izazova.

„Nastavlja se razaranje postojeće međunarodne arhitekture kontrole naoružanja jačanjem vojno-političkih faktora koji podrivaju globalnu stratešku stabilnost“, rekao je Lavrov, prenosi Sputnjik.

Napomenuo je da će na zasedanju kolegijuma strane sumirati rezultate sprovođenja dosadašnjeg programa koordinisanih dejstava u oblasti spoljne politike država-potpisnica Ugovora o formiranju Savezne države za 2020-2021. godinu.

„Polazimo od toga sa našim beloruskim prijateljima da je zajednički rad na osnovu ovog osnovnog dokumenta omogućio da se efikasno zaustave pokušaji takozvanog kolektivnog Zapada da izvrši pritisak na naše zemlje. Saradnja na suzbijanju antibeloruske kampanje koju su pokrenuli Vašington i njegovi evropski saveznici u međunarodnim organizacijama, uključujući UN, OEBS, Savet Evrope, Savet Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (IKAO), razvila se prilično efikasno“, istakao je ruski ministar.

Bonus video:

ESPRESO TVITER: Maja Marinković
03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media