LAVROV JOŠ JEDNOM ODBRUSIO NATO: Izjava će se prepričavati
Sergej Lavrov, Foto: Printscreen/Pink TV

oštro

LAVROV JOŠ JEDNOM ODBRUSIO NATO: Izjava će se prepričavati

Odnosi Rusije i NATO ne mogu se nazvati katastrofalnim jer se samo nešto što stvarno postoji može se nazvati katastrofalnim. Mi nemamo odnose sa NATO", rekao je Lavrov

Objavljeno:

Odnosi Rusije i NATO ne mogu se nazvati katastrofalnim jer uopšte nema odnosa između Rusije i NATO, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posle razgovora sa šeficom norveške diplomatije Aniken Huitfeld.

Odnosi Rusije i NATO ne mogu se nazvati katastrofalnim jer se samo nešto što stvarno postoji može se nazvati katastrofalnim. Mi nemamo odnose sa NATO", rekao je Lavrov, prenosi TAS S.

NATO je 6. oktobra najavio smanjenje ruske misije u Briselu sa 20 na 10 ljudi, naredio oduzimanje akreditacije osmorici diplomata i ukidanje dve pozicije za ruske predstavnike u alijansi, a potom je zahtevao da ruske diplomate napuste Brisel pre kraja oktobra.

Lavrov je 18. oktobra saopštio da Rusija suspenduje svoju stalnu misiju pri NATO od 1. novembra i rad NATO kancelarija za informacije i vojne veze u Moskvi takođe počevši od 1. novembra.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.