DRAMA NA GRANICI SA POLJSKOM SE NASTAVLJA: Bačen suzavac na migrante
Ilustracija, Foto: Profimedia

tenzije

DRAMA NA GRANICI SA POLJSKOM SE NASTAVLJA: Bačen suzavac na migrante

Mobilisan je veliki broj pripadnika vojske i policije da čuva državnu granicu, dok sve više migranta prilazi bodljikavoj žici

Objavljeno:

Bezbednosne snage Poljske bacile su suzavac na migrante koji su danas pokušali da probiju bodljikavu žicu i uđu u zemlju iz Belorusije.

Procenjuje se da je u ovom trenutku između 3.000 i 4.000 migranata u blizini granice, a predsednik Poljske Andrej Duda proglasio je vanredno stanje na teritorijama koje se graniče sa Belorusijom.

Mobilisan je veliki broj pripadnika vojske i policije da čuva državnu granicu, dok sve više migranta prilazi bodljikavoj žici.

Belorusija, Poljska
foto: Profimedia

Podsetimo, na stotine njih provelo je noć pod otvorenim nebom, nadajući se da će moći da pređu u Poljsku. Mediji javljaju da je i nekoliko migranata preminulo od posledica smrzavanja.

Na snimcima i fotografijama koje stižu sa lica mesta vidi se da među migrantima ima i dosta žena i dece. Roditelji su uslikani kako kraj vatre pokušavaju da zagreju svoje mališane.

Za to vreme, vlasti u Poljskoj prave takozvane obruče u blizini granice, odnosno patrole koje bi uhvatile migrante koji su ilegalno prešli granicu.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.