RASTU TENZIJE! Litvanija proglasila VANREDNO STANJE na granici sa Belorusijom (VIDEO)
Migranti, Foto: Printscreen/Twitter/MON_GOV_PL

SITUACIJA SVE GORA

RASTU TENZIJE! Litvanija proglasila VANREDNO STANJE na granici sa Belorusijom (VIDEO)

Predloženo je da ovaj režim traje mesec dana

Objavljeno:

Vlada Litvanije je odobrila uvođenje vanrednog stanja u regionima koji se graniče sa Belorusijom.

"Odluka je doneta uzimajući u obzir pogoršanje situacije u pograničnom regionu, zbog čega je dostavljena parlamentu na odobrenje", izjavila je litvanska premijerka Ingrida Simonite, a prenosi ruska agencija TASS.

Prema predlogu litvanskog Ministarstva unutrašnjih poslova, vanredno stanje će stupiti na snagu u ponoć 10. novembra u pograničnom području i unutar pet kilometara od tog područja, kao i na mestima za smeštaj migranata iz afričkih i azijskih zemalja koji su ušli u Litvaniju preko Belorusije.

Predloženo je da ovaj režim traje mesec dana.

Belorusija demantuje

Minsk smatra da su neosnovane optužbe Varšave da beloruski vojnici prelaze granicu sa Poljskom, saopštilo je danas belorusko Ministarstvo odbrane.

Prema tvrdnjama Minska, zvaničnici poljskog ministarstva odbrane sastali su se sa vojnim atašeima iz beloruske ambasade u Varšavi 8. novembra "da bi razgovarali o navodnim kršenjima poljske granice od strane članova beloruske službe i o njihovoj umešanosti u migracionu krizu", prenosi ruska agencija TAS S.

Ministarstvo odbrane Belorusije je istaklo da Minsk smatra da su "sve optužbe koje je iznela Poljska neutemeljene i neosnovane", navodeći da veruje da "poljsko Ministarstvo nacionalne odbrane nerado traži konstruktivno rešenje problema i namerno nastoji da trenutnu konfliktnu situaciju dovede na politički nivo".

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.