MAKRON POZVAO SI ĐIPINGA NA 1 STVAR: I vrlo je važna
Emanuel Makron, Foto: Youtube printscreen/BFMTV

RAZGOVOR

MAKRON POZVAO SI ĐIPINGA NA 1 STVAR: I vrlo je važna

Makron i Si su razgovarali i o medjunarodnim pitanjima, kao što su pandemija korona virusa, klimatske promene, trgovina, situacija u Avganistanu i iranski nuklearni program

Objavljeno: 23:30h

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas tokom telefonskog razgovora sa kineskim kolegom Si Djinpingom da treba nastaviti sa ponovnim uspostavljanjem ravnoteže u odnosima izmedju Evropske unije (EU) i Kine, posebno u pristupu tržištvu, saopštila je Jelisejska palata.

Predsednik Francuske, zemlje koja će predsedavati EU prvih šest meseci 2022. godine, "pozvao je Kinu da nastavi sa uspostavljanjem ravnoteže u odnosima Kina-EU posebno u pogledu pristupa tržištu", navodi se u saopštenju.

Makron i Si su razgovarali i o medjunarodnim pitanjima, kao što su pandemija korona virusa, klimatske promene, trgovina, situacija u Avganistanu i iranski nuklearni program.

Francuski predsednik je o bilateralnim odnosima naglasio "kvalitet razmene u poljoprivredno-prehrambenom sektoru" i dodao da Francuska očekuje dodatno otvaranje kineskog tržišta.

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.