TRUDO PREDSTAVIO NOVU VLADU: Ženama pripala najviša mesta
Džastin Trudo, Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

novi sastav

TRUDO PREDSTAVIO NOVU VLADU: Ženama pripala najviša mesta

Žene čine polovinu novog kabineta, što je uobičajeni sastav kanadske vlade od 2015. godine kada je Trudo prvi put izabran za premijera

Objavljeno:

Kanadski premijer Džastin Trudo (Justin Trudeau) predstavio je danas novu vladu a na čelu dva glavna ministarstva - spoljnih poslova i odbrane, postavio žene.

On je imenovao Melani Džoli (Melanie Joly) za ministarku spoljnih poslova, a Anitu Anand za ministrku odbrane. Kristija Frilend (Christia Freeland) je zadržala fukciju zamenice premijera i ministarke finansija.

Žene čine polovinu novog kabineta, što je uobičajeni sastav kanadske vlade od 2015. godine kada je Trudo prvi put izabran za premijera.

Trudoova Liberalna stranka je pobedila na tri uzastopna izbora, ali nije uspela da osvoji većinu mesta u nacinalnom parlamentu na poslednja dva izbora. Sada mora da obezbedi podršku bar još jedne partije za usvajanje zakona i da bi ostala na vlasti.

Nova vlada ima i jedno novo ministarstvo, za mentalno zdravlje i bolesti zavisnosti, na čijem je čelu postavio Kerolin Benet (Carolyn Bennett).

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media