Konzervativac vođen ideologijom dolara: Ko je, zapravo, Donald Tramp? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

in dollar he trust

Konzervativac vođen ideologijom dolara: Ko je, zapravo, Donald Tramp? (FOTO) (VIDEO)

Njegove političke pretenzije su se, uglavnom, ogledale u finansijskoj podršci kako Republikanacima, tako i Demokratama, a prvi pokušaj učešća u politici bila je trka za kandidaturu u Reformističkoj stranci 1999. godine
Objavljeno:

Njegove političke pretenzije su se, uglavnom, ogledale u finansijskoj podršci kako Republikanacima, tako i Demokratama (između ostalih i Bilu Klintonu). Prvi pokušaj direktnog učešća u politici bila je trka za predsedničku kandidaturu u Reformističkoj stranci 1999. godine.

foto: Reuters

Republikancima se konačno priključio 2012. godine. U predsedničku kampanju krenuo je u junu 2015. godine sa antiestablišmentskih pozicija, predstavavši se kao potpuna suprotnost onome što Vašington zagovara i praktikuje poslednjih decenija.

Glavne odlike njegove kampanje bile su zalaganje za čvrsto regulisanje problema ilegalne imigracije, konzervativni stavovi po pitanju istopolnih brakova ali i žestoko protivljenje okupaciji Iraka i tvrdnje da je politika SAD u Siriji i regionu jedan od uzroka nastanka i trajanja Islamske države. Da bi naglasio svoju nezavisnost od centara moći više puta je isticao da samostalno finansira sopstvenu kampanju.

foto: Reuters / Carlo Allegri

Iz tri braka, sa bivšom češkom skijašicom Ivanom Zelničkovom, američkom glumicom i voditeljkom Marlom Mejplz i bivšom manekenkom iz Slovenije Melanijom Knavs ima petoro dece.

Ukupno bogatstvo Donalda Trampa procenjeno je na oko 3,7, mada te procene idu i do gotovo 5 milijardi dolara.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.