Konzervativac vođen ideologijom dolara: Ko je, zapravo, Donald Tramp? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

in dollar he trust

Konzervativac vođen ideologijom dolara: Ko je, zapravo, Donald Tramp? (FOTO) (VIDEO)

Njegove političke pretenzije su se, uglavnom, ogledale u finansijskoj podršci kako Republikanacima, tako i Demokratama, a prvi pokušaj učešća u politici bila je trka za kandidaturu u Reformističkoj stranci 1999. godine
Objavljeno:

Dok građani Amerike glasaju za 45. predsednika države, predstavljamo vam kandidata Republikanaca Donalda Džona Trampa.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Jedan je od najpoznatijih biznismena, TV lica, a od kandidature za predsednika SAD, i političara u Americi. Rođen je u Kvinsu u Njujorku 14. juna 1946. godine.

U svet biznisa ulazi za vreme studija na poslovnoj školi Vorton, Univerziteta u Pensilvaniji, na kojoj je 1968 diplomirao ekonomiju. Nakon poslovne saradnje sa ocem u porodičnoj trgovini nekretninama, 1971. prelazi na Menhetn gde zahvaljujući poznanstvima sa uticajnim ljudima i izvanrednim preduzimačkim sposobnostima, dobija nekoliko velikih građevinskih projekata.

Kao vrlo talentovan u sklapanju ugovora tokom 1980.-ih izgradio je carstvo u nekretninama, kockarnicama, sportu i transportu i postao veoma poznat. Zbog činjenice da se reč "Tramp" uvek pojavljuje u imenu njegovih zgrada (npr. Trump Tower, Trump Taj Mahal, itd, a inicijal "T" je često istaknut na više mesta u i oko objekata), izgradio svojevrstan sopstveni kult ličnosti.

foto: AP

Tramp je 80.-ih godina postao i vlasnik nekoliko prestižnih hotela i kazina u Atlantik Sitiju. Posledice recesije 90.-ih onemogućile su mu da otplaćuje dugove, što dovodi do bankrotiranja nekoliko njegovih kompanija i poslovnih dugova od 3,5 milijardi dolara.

Uspeva ponovo da se uzdigne a svoju sliku u javnosti gradi objavljivanjem knjiga, koji vrlo brzo postaju bestseleri, kao i učešćem u rijaliti takmičenjima. Na TV mreži NBC 2004. godine stvorio je rijaliti seriju "Šegrt".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.