Rusija zatražila od Crne Gore izručenje MILIJARDERA koji se sumnjiči za dva ubistva
Hapšenje, Foto: Profimedia

ŠTA ĆE BITI?

Rusija zatražila od Crne Gore izručenje MILIJARDERA koji se sumnjiči za dva ubistva

Zahtev za izručenje Ismailova Ruskoj Federaciji je 7. oktobra upućen diplomatskim putem Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore

Objavljeno:

Generalno tužilaštvo Ruske Federacije uputilo je Crnoj Gori zahtev za izručenje biznismena Telmana Ismailova, koji je uhapšen 1. oktobra u Podgorici, javlja agencija RIA Novosti.

U saopštenju nadležnog ministarstva je navedeno da je zahtev za izručenje Ismailova Ruskoj Federaciji radi krivičnog gonjenja 7. oktobra upućen diplomatskim putem Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore.

U Vrhovnom sudu Crne Gore za RIA Novosti je rečeno da zahtev za izručenje Ismailova, uhapšenog po poternici Rusije, vlastima Crne Gore mora biti dostavljen najkasnije 40 dana od dana hapšenja, a da će u suprotnom on biti pušten na slobodu.

Ismailov i njegov brat Vagif nalaze se na međunarodnoj poternici, a u Rusiji su optuženi za ubistvo i ilegalnu trgovinu oružjem.

Istraga smatra da je Telman Ismailov organizator ubistava dva preduzetnika.

Podsetimo, Ismailov je vlasnik luksuznog kompleksa u turskoj Antaliji - Mardan Palace, najskupljeg hotela u Evropi čija je gradnja koštala preko 1,5 milijardi dolara.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.