OGLASIO SE PUTIN: Rusija spremna na razgovor sa NATO-om!
Vladimir Putin, Foto: yt skrinsot

jasno

OGLASIO SE PUTIN: Rusija spremna na razgovor sa NATO-om!

On je potvrdio da je tačno da je Rusija nedavno imala strateške vojne vežbe Zapad-2021 i da je to bila velika vojna vežba.

Objavljeno: 17:13h

Rusija je uvek spremna za direktne razgovore sa NATO, ali ne planira da podnosi izveštaj bilo kome o vojnim vežbama na svojoj teritoriji, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

- Spremni smo za direktne razgovore sa NATO. Međutim, ako govorimo o našim vojnicima, moram da kažem da su oni raspoređeni na teritoriji Rusije - rekao je Putin na plenarnoj sednici foruma "Ruska energetska nedelja", prenosi Tass.

On je potvrdio da je tačno da je Rusija nedavno imala strateške vojne vežbe Zapad-2021 i da je to bila velika vojna vežba.

- Ponavljam da imamo svoje vojne vežbe na teritoriji naše zemlje. Tu nema ništa neobično i nismo u obavezi da o tome izveštavamo nijednu drugu stranu - dodao je Putin.

Putin je rekao i da je u toku trka u naoružanju između Rusije i SAD, koja je počela nakon što se Vašington povukao iz Sporazuma o ograničenju sistema protivraketne odbrane.

- Nažalost, u toku je trka u naoružanju. I ona je počela nakon povlačenja SAD iz Sporazuma o ograničenju sistema protivraketne odbrane - rekao je Putin.

On je naglasio da Rusija nije kršila nikakve sporazume niti je istupala za njih, navodi Sputnjik.

- To su učinili naši americki partneri, a da bi sa sebe skinuli odgovornost oni sada upiru prstom u nas dok mediji tu priču razduvavaju u interesu onih koji im plaćaju - rekao je Putin na plenarnom zasedanju foruma "Ruska energetska nedelja"

Rusija je spremna na pregovore o smanjenju ofanzivnog naoružanja

Istakao je i da je začuđen reakcijom SAD na to što je Rusija razvila hiperzvučno oružje.

- Prvo su govorili kako im je svejedno, a sada im se to ne sviđa - naveo je Putin.

On je rekao da je Rusija spremna da sa SAD vodi pregovore o smanjenju ofanzivnog naoružanja uzimajući u obzir prisutnost visokotehnološkog oružja.

Bonus video:

10:32

JA SAM KARMIČKI PREDODREĐENA ZA DRAME! Jelena Karleuša za Espreso o BORBI sa PORODICOM i pokretanju BIZNISA!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.