U AUSTRALIJSKOJ DRŽAVI ZABELEŽEN NAJVEĆI DNEVNI SKOK ZARAŽENIH: Registrovan jedan smrtni slučaj!
Ilustracija, Foto: EPA/Luis Ascui

PANDEMIJA

U AUSTRALIJSKOJ DRŽAVI ZABELEŽEN NAJVEĆI DNEVNI SKOK ZARAŽENIH: Registrovan jedan smrtni slučaj!

U međuvremenu, nekoliko radnika protestovalo je u Melburnu protiv pravila te australijske države o obaveznoj vakcinaciji u građevinskom sektoru

Objavljeno:

Australijska savezna država Viktorija, čiji je glavni grad Melburn, registrovala je danas 567 novih infekcija kovida-19, što je najveći dnevni skok broja zaraženih od početka ove godine.

Registrovan je i jedan smrtni slučaj.

Takvi podaci dolaze samo dan nakon što je ta australijska država objavila da bi do 26. oktobra trebalo da dostigne planirani cilj vakcinacije od 70 odsto populacije. Do sada je 44 odsto ljudi u toj državi potpuno vakcinisano, što je ispod nacionalnog proseka od 47 odsto.

U međuvremenu, nekoliko radnika protestovalo je u Melburnu protiv pravila te australijske države o obaveznoj vakcinaciji u građevinskom sektoru. S druge strane, australijska država Novi Južni Vels je prijavila danas najniži porast dnevnih slučajeva kovida-19 u više od tri nedelje, dok su u Sidneju, glavnom gradu države, ublažena neka ograničenja usled viših nivoa vakcinacije.

Premijerka Novog Južnog Velsa Gladis Beredžeklijan je izjavila da je registrovano 935 novih slučajeva, što je najniži dnevni broj od 27. avgusta, i pad u odnosu na 1.083 koliko je registrovano tokom jučcerašnjeg dana.

Bonus video:

06:09

ANA BRNABIĆ O MERAMA: Država je uradila posao najbolje na svetu, vakcinišite se ljudi

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.