HOROR, DEVOJČICA (8) OSTALA PARALIZOVANA POSLE KORONE! Ne vidi, ne govori, ne može da pokreće ruke i noge! (VIDEO)
Avela Bauer, Foto: Fox 9

STRAŠNO

HOROR, DEVOJČICA (8) OSTALA PARALIZOVANA POSLE KORONE! Ne vidi, ne govori, ne može da pokreće ruke i noge! (VIDEO)

Ona je bila aktivno dete koje se bavilo sportom

Objavljeno:

Avela Bauer (8), devojčica iz Minesote, sada je paralizovana, pošto je razvila retku autoimunu bolest koju je, lekari tvrde, pokrenuo koronavirus kojim je bila zaražena.

Avela je bila veselo i sportski usmereno dete koje "nikad nije ni povratilo", niti imalo problema sa zdravljem, rekla je za NBC njena majka Lani Bauer.

Početkom marta Avela je dobila glavobolje i blagu groznicu, i mama joj je rekla da izostane iz škole dok groznica ne prođe. Kad se vratila u školu, posle nekoliko dana, usledio je poziv učiteljice.

- Pozvali su me iz škole i rekli da se Avela ne ponaša normalno, i da je zaspala u jednoj prostoriji - kaže mama Lani.

Jednog jutra Lani nije mogla da probudi Avelu, i odmah su je prebacili u bolnicu.

- Grčila se, imala je napad, bilo je zastrašujuće - rekla je mama Lani.

Aveli je u bolnici utvrđen akutni diseminovani encefalomijelitis, ili ADEM, retko stanje u kojem imuni sistem tela napada telo, što dovodi do oticanja mozga i kičmene moždine. Ovo stanje pokreće virus, a jedini virus koji je Avela imala je bio koronavirus.

- Imamo svaki razlog da verujemo da je koronavirus bio okidač koji je pokrenuo njeno stanje. Ima nekoliko razloga zbog kojih to mogu reći sa sigurnošću. Prvo, ADEM pokreću virusi, a koronavirus je virus. Drugo, imamo izveštaje iz celog sveta o tome da koronavirus pokreće ADEM - rekao je dr Majkl Pit iz dečije bolnice u kojoj je smeštena Avela.

Ona je u bolnici od marta, i sada ne vidi, ne može da govori, niti da pokreće ruke i noge. Hrane je kroz cevčicu, a lekari su morali da uklone prednji deo njene lobanje zbog otoka mozga.

Nažalost, devojčica će ostati u teškom stanju do kraja života. Porodica već mora da razmišlja kako da plati račune iz bolnice koji su već veći od milion dolara, i zato su pokrenuli stranicu na sajtu GoFundMe.

Lani apeluje na sve da se vakcinišu i da nose maske, kako bi se sprečilo da se ovo desi još nekom detetu.

Bonus video:

04:50

ADRENALIN NA VRHUNCU TOKOM LETA MOTORNIM ZMAJEM! Aero-klub u Ćupriji vam pruža NEPONOVLJIV DOŽIVLJAJ!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.