GADAFIJEV SIN IZABRAO SVOJE UTOČIŠTE: Sadi morao da napusti Libiju, otkriveno gde je OTIŠAO! (FOTO)
Sadi Gadafi, Foto: Profimedia

NAKON PUŠTANJA NA SLOBODU

GADAFIJEV SIN IZABRAO SVOJE UTOČIŠTE: Sadi morao da napusti Libiju, otkriveno gde je OTIŠAO! (FOTO)

Sadi Gadafi, bivši fudbaler sa reputacijom plejboja, bio je u zatvoru u Tripoliju od 2014. godine i oslobođen je u nedelju kada je takođe pušteno više saradnika bivšeg libijskog diktatora koji je vladao Libijom od 1969. do 2011

Objavljeno:

Sin svrgnutog libijskog vođe Muamera Gadafija izabrao je i otišao je u Tursku, rekao je danas njegov portparol.

"Libijska vlada je tražila da Sadi Gadafi odmah napusti Libiju posle puštanja na slobodu. Sadi Gadafi izabrao je da ode u Tursku... njegov dolazak je organizovalo tursko ministarstvo spoljnih poslova", rekao je portparol za turski portal Haberler.com.

Sadi Gadafi, bivši fudbaler sa reputacijom plejboja, bio je u zatvoru u Tripoliju od 2014. godine i oslobođen je u nedelju kada je takođe pušteno više saradnika bivšeg libijskog diktatora koji je vladao Libijom od 1969. do 2011.

Portparol Gadafijevog sina rekao je da su Egipat i Saudijska Arabija takođe izrazili spremnost da ga prime, ali da su sve uključene strane bile za Tursku, da je to bilo najjednostavnije sa logističke strane i da je to sam Sadi želeo.

Sadi Gadafi je u martu 2014. godine izručen Libiji iz Nigera gde je pobegao posle pobune 2011. u kojoj je njegov otac svrgnut i ubijen. Njemu je suđeno, a apelacioni sud u Tripoliju ga je u aprilu 2018. oslobodio krivice za ubistvo bivšeg trenera fudbalskog kluba Al Itihad iz Tripolija Bašira Rajanija 2005. godine.

Libija je od 2011. godine u haosu obeleženom poslednjih godina postojanjem rivalskih vlasti na istoku i na zapadu zemlje. Paralelno sa političkim procesom da se zemlja izvuče iz krize ulažu se napori na ostvarenju nacionalnog pomirenja, što pre svega podržavaju UN.

Bonus video:

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!
01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media