MALO POZNATI DETALJI IZ ŽIVOTA GADAFIJEVOG SINA: Tokom očeve diktature živeo veoma raskalašno, poput PLEJBOJA!
Sadi Gadafi, Foto: Profimedia

LIBIJA

MALO POZNATI DETALJI IZ ŽIVOTA GADAFIJEVOG SINA: Tokom očeve diktature živeo veoma raskalašno, poput PLEJBOJA!

Pojedini mediji su preneli da je on već otišao u Tursku

Objavljeno: 13:16h

Sadi Gadafi, sin pokojnog libijskog diktatora Moamera Gadafija koji je svrgnut i ubijen u ustanku 2011., pušten je iz zatvora, potvrdio je izvor iz ministarstva pravde za AFP u nedelju.

-Sadi Moamer Gadafi pušten je iz zatvora, navodi se u presudi od pre nekoliko godina, rekao je izvor, ali nije otkrio da li je Sadi još uvek u zemlji.

Pojedini mediji su preneli da je on već otišao u Tursku.

Sadi (47) živeo je tokom očeve diktature kao plejboj i veoma raskalašno, piše Hina, a prenosi Jutarnji list.

Bivši profesionalni fudbaler u Italiji, nalazio se u zatvoru u Tripoliju, a bio je optužen za zločine protiv demonstranata i ubistvo libijskog fudbalskog trenera Bašira al-Rajanija 2005. godine.

Italijanski klubovi na Interpolovoj poternici

Sadi, 47-godišnji bivši čelnik libijskog fudbalskog saveza bio je poznat pre svega po svojoj kratkoj karijeri u italijanskom fudbalu sve dok Interpol nije objavio poternicu protiv njega i drugih članova njegove porodice zbog smrtonosnog suzbijanja protesta 2011. godine.

Nakon igranja u libijskim klubovima, Sadi je 2003. potpisao za italijansku Peruđu na zahtev tadašnjeg italijanskog predsednika Silvija Berluskonija koji je imao bliske veze sa libijskim režimom.

Međutim, Gadafi je retko kročio nogom na teren. U drugoj sezoni je suspendovan na tri meseca zbog dopinga.

Njegovo najveće dostignuće bilo je 15 minuta igre protiv Juventusa u maju 2004. godine.

Pre 12 godina u jednom izveštaju američkih diplomata stajalo je da je Sadi Gadafi 'crna ovca' moćne porodice. Spominjalo se njegovo lumpovanje po Europi, sukobi sa policijom, preterano konzumiranje droga i alkohola, ali i brojni seksualni odnosi sa ženama i muškarcima.

Nekoliko dana pre ubistva njegovog oca i brata, Sadi je medijima rekao da je Interpolova poternica politička stvar.

Iako je optužen za pucnjavu na demonstrante i druge zločine protiv demonstranata, Sadija ne traži Međunarodni kazneni sud za razliku od njegovog starijeg brata Sejfa al-Islama.

U razgovoru za Njujork tajms u julu, Sejs al-Islam, za koga niko nije čuo i nije ga video od 2014., dao je naznake da libijska politika još nije videla sve od klana Gadafi. Sejf al-Islam je rekao da je slobodan čovek koji organizuje svoj politički povratak.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.