POGINUO RUSKI MINISTAR ZA VANREDNE SITUACIJE! Bio je jedan od NAJBLIŽIH SARADNIKA PUTINA! (FOTO)
Ziničev (levo) i Putin, Foto: Profimedia

STRAŠNA VEST!

POGINUO RUSKI MINISTAR ZA VANREDNE SITUACIJE! Bio je jedan od NAJBLIŽIH SARADNIKA PUTINA! (FOTO)

Ovo je upravo objavljeno

Objavljeno: 11:58h

Ruski ministar za vanredne situacije Jevgenij Ziničev tragično je stradao, spasavajući život čoveka na međuresornim vežbama.

Ovu vest je objavio Sputnjik.

Kako njavljaju ruski portali, Ziničev je pao sa litice, dok je bio u izviđanju, kod Norilska, pišu RIA Novosti.

Ministarstvo za vanredne situacije je prethodno objavilo da je Ziničev otišao u region Krasnojarska u radnu posetu u vezi sa "velikim vežbama u zoni Arktika". Ziničev je trebalo da lično nadgleda "izvršenje obuke za delovanje u uslovima vanrednog stanja". Ziničev, zajedno sa regionalnim guvernerom Aleksanderom Usom, je obilazio gradilište nove vatrogasne stanice u Norilsku.

Ministarstvo je i zvanično potvrdilo smrt ministra:

"Sa žaljenjem saopštavamo da je ministar Jevgenije Ziničev tragično stradao dok je vršio svoju dužnost, u Norilsku, na vežbi čiji cilj je bio da zaštiti oblast Arktika od vanrednih situacija, i tamo je spasao život jedne osobe", saopšteno je.

Ziničev je imao 55 godina. Bio je na čelu Ministarstva za vanredne situacije od 2018. godine, a u isto vreme je postao član Saveta bezbednosti Rusije.

Ziničev je od 1987. godine radio u KGB, a posle raspada Sovjetskog Saveza nastavio je službu u naslednici KGB, službi FSB.

Od 2006. do 2015. Ziničev je bio lični savetnik Vladimira Putina. U junu 2015. preuzeo je direktorat FSB za region Kalinjingrada, dok je godinu kasnije postao vršilac dužnosti direktora FSB. Nešto kasnije je postavljen za zamenika direktora FSB. U maju 2018. postao je član vlade Dmitrija Medvedeva, a na mestu ministra za vanredne situacije zamenio je Vladimira Pučkova, koji je dao ostavku posle požara u šoping centru u Kemerovu.

Bonus video:

01:58

JAZAVIČAR TERAPEUT IZNENADIO EKIPU ESPRESA! Ušetao je u REDAKCIJU i dao SUD, usrećio je svakog koga je video

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.