ŠOKANTNO UPOZORENJE ČUVENOG RUSKOG PROFESORA: Pandemija će da traje do 2024. godine?
Ilustracija, Foto: Profimedia

OPASNO

ŠOKANTNO UPOZORENJE ČUVENOG RUSKOG PROFESORA: Pandemija će da traje do 2024. godine?

- Glavna stvar je da do tada moramo da smanjimo mortalitet i mogućnost novih mutacija. Ovo će da nam omogući da kontrolišemo situaciju i zaustavimo pandemiju - rekao je on

Objavljeno:

Pandemija koronavirusa će teško pustiti svet na miru u dogledno vreme, najavio je vodeći ruski imunolog, upozoravajući države da moraju biti spremne za borbu sa virusom i za eliminaciju novih sojeva koji mogu da budu otporni na vakcine.

Doktor Nikolaj Krjučkov je rekao da bi virus mogao da bude potpuno pod kontrolom tek krajem 2023. ili u 2024. godini, i da tek tada možemo očekivati da se situacija u svetu stabilizuje.

- Glavna stvar je da do tada moramo da smanjimo mortalitet i mogućnost novih mutacija. Ovo će da nam omogući da kontrolišemo situaciju i zaustavimo pandemiju - rekao je on.

Ipak, drugi ruski naučnik, profesor virusologije Aleksandar Čepurnov, rekao je da bi svet trebalo da bude umereno optimističan, kad je reč o kraju Kovid-19.

- Ima nade. Ako je 60 odsto populacije vakcinisano, plus oni koji su imali virus, moći ćemo da steknemo kolektivni imunitet, što će nam omogućiti da kontrolišemo situaciju. Ali ako bude mutacija koje izbegavaju vakcine, ili daju virusu veću moć širenja, onda će proces postati stalan, a to je veoma alarmantno - rekao je Čepurnov.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.