ZAHAROVA PORUČILA NATO-U, NAKON IZJAVE DA NEĆE ZABORAVITI AVGANISTANCE: "Neće ni oni vas, nikada"
Marija Zaharova, Foto: AP / Youtube printscreen

ŠTA ĆE BITI?

ZAHAROVA PORUČILA NATO-U, NAKON IZJAVE DA NEĆE ZABORAVITI AVGANISTANCE: "Neće ni oni vas, nikada"

Posle odlaska američkih snaga sa aerodroma u Kabulu, šef NATO izrazio solidarnost sa onima koji nisu uspeli da napuste Avganistan

Objavljeno:

Šef NATO Jens Stoltenberg izjavio je da neće biti zaboravljeni svi oni koji nisu uspeli da napuste Avganistan posle odlaska američkih snaga sa aerodroma u Kabulu. Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručuje da ni Avganistan nikad neće zaboraviti NATO.

- Veoma je važno da aerodrom ostane otvoren, kako za dopremanje humanitarne pomoći avganistanskom narodu, tako i za evakuaciju ljudi koji žele da odu, a nisu mogli to da urade tokom vojne evakuacije. Nastavljamo da radimo na tome da ih evakuišemo. Nećemo ih zaboraviti - rekao je Stoltenberg u intervjuu za AFP, prenosi Sputnjik.

Zaharova je, komentarišući njegovu izjavu, parafrazirala je pesmu Aleksandra Puškina "Madona".

- I meni se čini da ni njega ni njegovu čudesnu organizaciju takođe neće zaboraviti. Nikada. Da parafraziram Puškina, najodvratniji primerak najodvratnije podlosti - napisala je Zaharova na Telegramu.

Podsetimo, početkom avgusta talibani su pojačali ofanzivu protiv vladinih snaga u Avganistanu. Talibani su 15. avgusta ušli u glavni grad i preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom, a 16. avgusta su objavili da je rat u Avganistanu završen i da će državno uređenje biti određeno u bliskoj budućnosti.

Jedina pokrajina koja nije pod njihovom kontrolom je Pandžšer severoistočno od Kabula. Prošlog četvrtka je u dve eksplozije u blizini aerodroma u Kabulu poginulo oko 200 ljudi, uključujući američke vojnike, pripadnike pokreta "Taliban" i civile. Odgovornost za napad preuzela je grupa DAEŠ.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.