Vatrogasci u Izraelu žure da ugase požar kraj Jerusalima! (FOTO GALERIJA)
Jerusalim, Foto: Profimedia

dimi se

Vatrogasci u Izraelu žure da ugase požar kraj Jerusalima! (FOTO GALERIJA)

Izraelski lideri su sinoć apelovali na pomoć stranih saveznika, Grčke, Kipra, Italije, Francuske i drugih zemalja

Objavljeno:

Izraelski vatrogasci se treći dan zaredom bore sa velikim šumskim požarima kraj Jerusalima i žure da ugase desetine preostalih žarišta pre nego što ponovo počne da duva jači vetar.

U medjuvremenu su zvaničnici predvideli da će proces obnove područja zahvaćenog požarima trajati decenijama i neki stanovnici su kritikovali vlasti jer nisu dovoljno brzo reagovale pa je kontrola nad šumskim požarima izgubljena.

Jerusalim
foto: Profimedia

Šef vatrogasne i spasilačke službe Dedi Simhi rekao je ministru javne bezbednosti Omer Barlevu, pošto je obišao neke od žarišta u zahvaćenom području, da se molba za stranu pomoć može povući.

Jerusalim
foto: Profimedia

Izraelski lideri su sinoć apelovali na pomoć stranih saveznika, Grčke, Kipra, Italije, Francuske i drugih zemalja.

Jerusalim
foto: Profimedia

Zvaničnici Ministarstva spoljnih poslova su dobili obećanje Kipra i Grčke da će pomoći, a ima izveštaja da je pomoć ponudila i Turska.

Izraelski mediji navode da su šumski požari kraj Jerusalima od nedelje premašili obim požara na severu Izraela u decembru 2010. godine, kada je poginulo 44 ljudi.

1 / 8 Foto: Profimedia

U gašenju učestvuje 110 vatrogasnih timova u pratnji osam helikoptera, a vatra je već uništila 20 kvadratnih kilometara zemlje, preneo je Asošiejted pres.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.