VIŠE OD 13 MILIONA LJUDI: Italijani zauzeli gotovo sva mesta u odmarilištima! (FOTO GALERIJA)
Italija, Foto: Profimedia

uživaju

VIŠE OD 13 MILIONA LJUDI: Italijani zauzeli gotovo sva mesta u odmarilištima! (FOTO GALERIJA)

Zbog pandemije kovida-19 i posledica koje je izazvala, Italijani ove godine manje putuju na odmor u inostranstvo, i radije biraju mesta bliže kući

Objavljeno:

Više od 13 miliona Italijana je na godisnjem odmoru u svojoj zemlji i potrošiće oko milijardu i po evra, piše agencija Ansa.

Zbog pandemije kovida-19 i posledica koje je izazvala, Italijani ove godine manje putuju na odmor u inostranstvo, i radije biraju mesta bliže kući, prenosi Tanjug.

U hotelima i privatnom smeštaju u primorskim mestima popunjenost kapaciteta je 89 odsto, puna turista su i planinska mesta i ležajevi u kućama koje se bave takozvanim seoskim turizmom, a u termalnim bamnjama je popunjeno 75 odsto kapaciteta.

1 / 6 Foto: Profimedia

Predsednik asocijacije turističkih organizacija Vitorio Mesina tvrdi da je turistička sezona bolja od predviđanja i da se uspešno primenjuje kontrola posedovanja “zelene propusnice”.

“Plašimo se jedino da nam improvizovane zabave i neodobrena skupljanja ne pokvare turističku sezonu”, izjavio je Mesina.

Italijanski mediji izveštvaju o jednom takvom okupljanju i zabavi 5.000 mladih iz cele Evrope u mestu Viterbu, pokrajina Lacio.

Događaj, koji nije odobren, sa puno muzike, buke, alkohola i droge, reklamiran je putem društvenih mreža, a učesnici i dalje dolaze.

U obližnjem jezeru utopio se jedan 25 godišnni mladić koji je pijan ušao u vodu i nije izronio, tvrde prijatelji.

Kako piše list “Il Fato kotidijano” meštani Viterba su očajni, a “obični” turisti beže od buke i nereda.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.