ŠOJGU JASNO PORUČIO: Raspad društva poput Jugoslavije je najveća PRETNJA!
Sergej Šojgu, Foto: Profimedia

SLIKOVITO

ŠOJGU JASNO PORUČIO: Raspad društva poput Jugoslavije je najveća PRETNJA!

Ministar poručio da nikako ne smeju dozvoliti da se stvori raskol u verskom, kulturnom, socijalnom smislu

Objavljeno: 14:32h

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu smatra da je glavna unutrašnja pretnja za svaku državu raspad društva.

-Postoji strašniji deo, koji u poslednje vreme, poslednjih decenija postao glavna opasnost za svaku zemlju. To su unutrašnje pretnje. Sve to je povezano sa činjenicom da se društvo postepeno raspada - rekao je Šojgu na panelu foruma mladih "Teritorija smisla".

Kao primer, ministar je naveo Jugoslaviju, Libiju, Irak, Siriju i Egipat.

-Čini se da taj raspad prolazi neprimetno. Nažalost, bio sam svedok mnogih takvih stvari, počevši od Srbije ili bivše Jugoslavije. Sa mnogim liderima koji su kasnije završili u Haškom tribunalu, neću da krijem, imao sam sreću da zajedno radim, da komuniciram. To su i Milošević, Karadžić i general Mladić. Nekoga više i nema, ali oni su tada u poslednjem trenutku shvatili da se zemlja raspada iznutra. Sve to bio rad sa određenim ciljem, kada je od jedne zemlje Jugoslavije nastalo šest država, a poslednja – Kosovo, je verovatno otišlo već pred vašim očima - rekao je Šojgu.

On je dodao da je pored toga bilo mnogo različitih primera.

- Bio je Gadafi i Libija, bio je Husein i Irak, bio je Tunis u kojem se ovi događaji sada nastavljaju, bila je Sirija, bio je Egipat. Neko je izdržao, neko nije uspeo da se odupre - naglasio je on.

Šojgu je istovremeno naglasio da je jasno kako se nositi sa spoljnim pretnjama.

-Vojne pretnje – to je kada nam prete i mi shvatamo ko preti, čime preti. Znamo čime su naoružani, znamo kako tome da se odupremo, kako da se izborimo sa tim i na odgovarajući način gradimo vojnu odbranu - objasnio je Šojgu.

Obraćajući se učesnicima foruma on je objasnio da Rusija nema prava da bude slaba.

-Ako budemo slabi, onda će se dogoditi ono što se dogodilo u istoj toj Siriji, Libiji, Jugoslaviji i mnogim drugim zemljama. Ali sa nama će biti potpuno drugačije - istakao je ministar.

- Naravno, oni bi hteli da kod nas izbije unutrašnja nesloga, kako bismo na kraju bili neprijatelji na nacionalnoj, verskoj, klasnoj osnovi, pa da počnemo da se bavimo samokritikom i uništavamo svoju zemlju iznutra. To ne možemo da dozvolimo, što znači da moramo biti jaki. Zadatak koji je pred nama je jasan, razumljiv i jednostavan – jaka zemlja, jaka vojska. Zapravo, to je ono čime se i bavimo - zaključio je Šojgu..

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.