TENZIJE NE PRESTAJU: Azerbejdžan optužio Jermeniju, evo koji je RAZLOG!
Foto: Ministarstvo odbrane

već viđeno

TENZIJE NE PRESTAJU: Azerbejdžan optužio Jermeniju, evo koji je RAZLOG!

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je 27. septembra 2020. godine, a lideri Jermenije, Azerbejdžana i Rusije potpisali su 9. novembra iste godine trilateralni sporazum koji je omogućio prekid neprijateljstava u regionu

Objavljeno:

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane optužilo je Jermeniju da je suprotno važećim sporazumima rasporedila kontingent svojih oružanih snaga u zoni odgovornosti ruskih mirovnjaka u regionu Nagorno-Karabaha.

-Poslednjih dana primećeni su slučajevi raspoređivanja jermenskih oružanih snaga na azerbejdžanskoj teritoriji, gde se privremeno nalaze mirovne snage Ruske Federacije, čime se uspostavljaju novi vojni položaji suprotno trilateralnom sporazumu od 9. novembra 2020. godine - navodi se u saopštenju ministarstva odbrane Azerbejdžana, prenosi TAS S.

Zvanična Moskva pozvala je 30. jula Azerbejdžan i Jermeniju da se uzdrže od akcija koje mogu dodatno da pogoršaju situaciju na granici, dan nakon što je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo da su jermenske oružane snage nastavile da provociraju u oblasti Kalbadžar u pograničnom delu između Jermenije i Azerbejdžana.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je 27. septembra 2020. godine, a lideri Jermenije, Azerbejdžana i Rusije potpisali su 9. novembra iste godine trilateralni sporazum koji je omogućio prekid neprijateljstava u regionu.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.