PARTNERKA ASANŽA OŠTRO ODGOVORILA BAJDENU: "To je gore od licemerja"
Džulijan Asanž, Foto: Profimedia

ŠTA ĆE BITI?

PARTNERKA ASANŽA OŠTRO ODGOVORILA BAJDENU: "To je gore od licemerja"

Ona je ispred zatvora Berlmarš, u kome se nalazi Asanž, rekla da je potpuno jasno da je Bajdenova administracija trebalo da odbaci slučaj, prenosi Ivning standard.

Objavljeno:

Partnerka osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža Stela Moris pozvala je američkog predsednika Džoa Bajdena da preinači odluku administracije njegovog prethodnika Donalda Trampa i povuče tužbu protiv Asanža za špijunažu.

- Bajdenova administracija ne može istovremeno da brani slobodu medija i nastavlja ovaj postupak. To je gore od licemerja. To je direktan napad na temelje onoga što državu čini slobodnom i otvorenom, a to je nešto što ne može da se pali i gasi na prekidač. To je mračna ostavština koju Bajden čini svojom, osim ako ne napravi zaokret, a to bi morao da učini - rekla je Moris, koja sa Asanžom ima dvoje dece.

Asanž se nalazi u zatvoru Belmarš, a danas bi trebalo da bude održano saslušanje o izručenju Asanža SAD, koga ta zemlja sumnjiči za špijunažu.

SAD su Asanža osudili po 17 tačaka za špijunažu 2019. godine na 175 godina zatvora, nakon što ga je ambasada Ekvadora, u kojoj se nalazio od 2012. godine predala britanskim vlastima.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.