DOBRODOŠLI U BUDUĆNOST: Rusi tukli po muslimanskim ekstremistima NAJNOVIJIM NADREALNIM ORUŽJEM! Kao u SF filmovima
Ilustracija, Foto: Printscreen

OHOTNIK

DOBRODOŠLI U BUDUĆNOST: Rusi tukli po muslimanskim ekstremistima NAJNOVIJIM NADREALNIM ORUŽJEM! Kao u SF filmovima

Bombarder S-70 je teško primetan za radare, ima najsavremenije oružje i optiku i u prvom borbenim letovima pokazao se kao vrlo efikasan

Objavljeno:

Najnoviji ruski bespilotni bombarder S-70 "ohotnik" koji je konstruisao "Suhoj" već je ispitan u Siriji. On je bombardovao logore muslimanskih ekstremista.

Potvrdio je to ruski ministar odbrane Sergej Šojgu tokom boravka u fabrici aviona "V. P. Čkalov" u Novosibirsku gde će se ta najsavremenija letelica serijski proizvoditi. Interesantno je da u Siriji let bespilotnog bombardera S-70 "ohotnik", što u prevodu znači lovac, nije primetio nijedan turski PVO sistem.

Bombarder S-70 je teško primetan za radare, ima najsavremenije oružje i optiku i u prvom borbenim letovima pokazao se kao vrlo efikasan. Koristi navođene rakete i bombe. Leti brzinom od 1.000 do 1.400 kilometara na sat.

Za vreme boravka u fabrici aviona u Novosibirku Šojgu je pohvalio domaće konstruktore koji prave najmodernije letelice upotrebom veštačke inteligencije.

Ministarstvo odbrane Rusije namerava da uskorio potpiše dugoročan ugovor sa proizvođačem nevidljivih bombardera kako bi avio-industrija mogla da pravi planove i naručuje od kooperanata delove. Tokom proizvodnje letelica će se i modernizovati.

O planovima Ministarstva odbrane da napravi bespilotni bombarder je počelo da se govori na avio-salonu MAKS-2009. Projekt je rađen od 2012. godine u "Suhoju". Prvi let bespilotnog bombardera "ohotnik" bio je 3. avgusta 2019. godine i trajao je 20 minuta. Komandama operatora sa zemlje tada je teška bespilotna letelica na visini od 600 metara više puta obletela aerodrom i kasnije se uspešno spustila na pistu.

Već u septembru 2019. Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su prvi put u tandemu poleteli "ohotnik" i ruski nevidljivi "Su-57". Cilj tog leta je bio da se za 30 minuta uporede ta dva aviona.

UKORAK SA AMERIKOM I IZRAELOM

Dok su Amerikanci i Izraelci razvijali bespilotne letelice, Rusi su investirali u drugo naoružanje. Međutim, ratovi u Siriji, Nagorno Karabahu i Libiji pokazali su šta dronovi mogu da naprave, pa ruska vojna industrija brzim tempom pravi široku paletu bespilotnih letelica, ali i sredstava kojima se neutrališu protivnički dronovi.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.