PREMIJER KARIPSKE DRŽAVE POVREĐEN NA PROTESTU: Završio u bolnici, dobio jak udarac! (FOTO/VIDEO)
Protesti, Foto: Printscreen/Youtube

drama

PREMIJER KARIPSKE DRŽAVE POVREĐEN NA PROTESTU: Završio u bolnici, dobio jak udarac! (FOTO/VIDEO)

Protest je počeo zbog nekoliko amandmana na zakon iz oblasti zdravstva kojima je, navodno, predviđena obavezna vakcinacija protiv kovida-19 za javne radnike

Objavljeno: 18:03h

Premijer karipske države Sent Vinsent i Grenadini, Ralf Gonzalves, povređen je tokom protesta koje u glavnom gradu Kingstaunu i prebačen u bolnicu na Barbadosu.

Protest je počeo zbog nekoliko amandmana na zakon iz oblasti zdravstva kojima je, navodno, predviđena obavezna vakcinacija protiv kovida-19 za javne radnike.

Gonzalves je pogođen čvrstim predmetom u glavu kada je izašao iz automobila i pokušao da se probije kroz masu koja je blokirala zgradu parlamenta. Iako je obilno krvario, očekuje se da će se u potpunosti oporaviti.

Ministar finansija obavestio je parlament da je premijer prebačen na Barbados, gde će mu biti urađena magnetna rezonanaca, prenosi AP.

Napad na premijera osudili su i članovi vlade i opozivija. Lokalni mediji prenose, pozivajući se na senatora Džulijana Frensisa, da je neidentifikovana žena uhapšena, ali drugih detalja nema.

Protest su organizovali sindikati medicinskih sestara, policije i drugih radnika koji se protive vakcinaciji. Gonzalves je ranije rekao da vakcinacija neće biti obavezna.

Bonus video:

02:09

Protesti u Crnoj Gori

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.