OGLASILA SE NEMAČKA VLADA: Osuđuju nasilje na anti-kovid protestima u Berlinu!
Nemačka, Foto: EPA/ CLEMENS BILAN

pandemija

OGLASILA SE NEMAČKA VLADA: Osuđuju nasilje na anti-kovid protestima u Berlinu!

Više od 60 policajaca je povredjeno i najmanje jedan novinar saopštila je policija

Objavljeno:

Nemačka vlada osudila je danas nasilje na protestima koji su održani tokom vikenda u Berlinu zbog vladinih mera protiv korona virusa.

Više od 60 policajaca je povredjeno i najmanje jedan novinar saopštila je policija. Berlinska policija nije navela koliko je demonstranata povredjeno, ali je saopštila da je 48-godišnji muškarac umro posle privodjenja.

On se žalio na bolove u grudima i da mu trne ruka dok su ga legitimisali. Policajci su mu pružili prvu pomoć dok nije stigla hitna pomoć i odvezla ga u ;bolnicu, gde je kasnije preminuo, saopštila je policija.

Berlinski tužioci rekli su danas da je rutinska istraga pokazala da je čovek umro od srčanog udara. Naveli su u saopštenju i da je taj demonstrant pre nego što je legitimisan, probio policijski kordon, oborio i povredio policajca koji je ipak uspeo na kraju da ga zadrži. ; Skoro 1.000 ljudi je privedeno tokom demonstracija, policija je pokrenula istragu protiv njih 503, uključujući 59 slučajeva pružanja otpora policiji i 43 slučaja napada na policajce.

Bonus video:

02:08

EPIDEMIOLOG: DELTA SOJ STIŽE U AVGUSTU

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.