DANAS JE TAJ DAN! Rusi predstavljaju SUPERMODERNI AVION koji bi mogao da promeni sve! (VIDEO)
Avion, Foto: Printscreen/Youtube

rekli su

DANAS JE TAJ DAN! Rusi predstavljaju SUPERMODERNI AVION koji bi mogao da promeni sve! (VIDEO)

Prezentacija će biti strimovana na internetu, kako na Jutjub kanalima državne korporacije Rosteh i OAK, tako i na stranici projekta

Objavljeno:

Ruska korporacija OAK (Ujedinjena vazduhoplovna korporacija) koja se nalazi u sastavu državne korporacije Rosteh, najavila je da će danas, prvog dana Međunarodnog avio-kosmičkog salona MAKS-2021, prvi put prikazati ''suštinski novi vojni avion".

Prezentacija će biti strimovana na internetu, kako na Jutjub kanalima državne korporacije Rosteh i OAK, tako i na stranici projekta, prenosi portal Tango Six.

Predstavnik Rosteha izjavio je da je Rusija jedna od retkih zemalja na svetu koja poseduje zaokružen ciklus što se tiče tehnologija koji joj omogućuje proizvodnju naprednih vazduhoplovnih sistema, kao i da je priznati pokretač trendova u stvaranju borbenih aviona.

U Rosteh-u su ubeđeni da će novi avion koji su razvili stručnjaci OAK-a, izazvati iskreno interesovanje ne samo u Rusiji, već i u drugim regionima sveta, uključujući i svetske konkurente, naveli su iz korporacije Rosteh.

Mnogi smatraju da će na predstojećem MAKS-u biti prikazan Suhojev projekat lakog višenamenskog borbenog aviona, a izneseno je i mišljenje da je zbog simbola skakača - šahovske figure konja moguće da se radi o borbenom avionu koji može da poleće i sleće vertikalno.

Bonus video:

00:29

MINISTARSTVO ODBRANE: Formirana vojna Komisija za ispitivanje tragedije u kojoj su poginula dva pilota (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.