SUZBIJANJE KULTURNOG PROBOJA: Pjongjang upozorio mlade na SLENG i uticaj iz JUŽNE KOREJE!!
Severna Koreja, Foto: EPA / KCNA

opasnije od neprijatelja sa puškama?

SUZBIJANJE KULTURNOG PROBOJA: Pjongjang upozorio mlade na SLENG i uticaj iz JUŽNE KOREJE!!

Ideološki i kulturni proboj pod šarolikom firmom buržoazije je opasnija čak i od neprijatelja sa puškama - navodi se u tekstu

Objavljeno:

Mladi u Severnoj Koreji upozoreni su da se pridržavaju standardnog jezika koji se govori u toj zemlji i prate "tradicionalan način života", što je deo kampanje Pjongjanga za suzbijanje kulturnog uticaja iz susedne Južne Koreje.

Zvanični list vladajuće Radničke partije "Rodong Simun" kritikovao je u uvodniku u nedelju uticaj južnog suseda na sve, od frizura do govora.

- Ideološki i kulturni proboj pod šarolikom firmom buržoazije je opasnija čak i od neprijatelja sa puškama - navodi se u tekstu, prenosi Gardijan.

Ističe se da, umesto da oponašaju vršnjake iz Južne Koreje, mladi u Severnoj Koreji treba da se drže svog "superiornog standardnog jezika", koji se bazira na dijalektu glavnog grada Pjongjanga.

List ocenjuje da reč o budućnosti čitavog političkog sistema Severne Koreje.

- Kada nove generacije imaju jasan osećaj ideologije i revolucionarni duh, budućnost zemlje je svetla, Ako to nije slučaj, decenije socijalnog sistema i revolucije će nestati - navodi se u tekstu i upozorava da je to "lekcija ispisana krvlju u istoriji svetskih socijalističkih pokreta" .

Bonus video:

00:45

Espreso redakcija bira pobednika Zadruge 4!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.