SJAJNE VESTI! Ova VAKCINA PROTIV KORONE stvara DUGOROČNI IMUNITET za čak 90 odsto vakcinisanih!
Ilustracija, Foto: printscreen/twitter/SeFutbol

ISTRAŽIVANJA POKAZUJU

SJAJNE VESTI! Ova VAKCINA PROTIV KORONE stvara DUGOROČNI IMUNITET za čak 90 odsto vakcinisanih!

Ministar zdravlja provincije Buenos Ajres Danijel Golan za "La Nasion" je rekao da kada T-ćelije ponovo sretnu virus, brzo stvaraju antitela i "ćelije ubice" koje uništavaju virus

Objavljeno: 08:27h

Istraživanja u Argentinskom državnom savetu za naučna i tehnološka pitanja su pokazala da se nakon vakcinisanja Sputnjikom V kod 90 odsto ljudi stvara dugoročni imunitet protiv korone, saopštio je Ruski direktni investicioni fond (RDIF) citirajući izveštaj objavljen u "La Nasionu".

"Nova argentinska studija pokazuje da se ćelijski imunitet, koji obezbeđuje dugoročnu zaštitu protiv kovida-19, formira kod 90 odsto vakcinisanih nakon imunizacije Sputnjikom", naveo je RDIF, a preneo TAS S.

Ministar zdravlja provincije Buenos Ajres Danijel Golan za "La Nasion" je rekao da kada T-ćelije ponovo sretnu virus, brzo stvaraju antitela i "ćelije ubice" koje uništavaju virus.

"Značajan odgovor T-ćelija pokazuje da zaštita ostaje duže vreme. Ostaju memorijski limfociti koji beleže korona virus i pamte ga", izjavio je Do danas, Sputnjik V je odobren za upotrebu u 67 zemalja, u kojima živi 3,5 milijardi ljudi.

TAS S zaključuje da podaci koji su prikupljeni iz nekoliko zemalja, uključujući i Srbiju, Bahrein, Mađarsku, Meksiko i druge, pokazuju da je Sputnjik jedna od najbezbednijih i najefikasnijih vakcina protiv korona virusa.

Bonus video:

01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.